SportVijesti

Turnir ulica osvojila ekipa Okićkog naselja i Starčevićeve | audio, foto, video

Pobjednici Turnira ulica Jaska 2019., ekipa Okićko naselje/Starčevićeva

 

Ekipa sastavljena od igrača Okićkog naselja i Starčevićeve osvojila je tradicionalni malonogometni “Turnir ulica Jaska 2019.” Osim osvajanja laskave titule, pobjedničkoj ekipi pripale su i sve tri individualne nagrade – najbolji igrač je Igor Mačešić, najbolji golman Ivan Podgoršćak, a najbolji strijelac sa šest golova Hrvoje Lafter.

Najbolji igrač turnira Igor Mačešić

 

Najbolji golman Ivan Podgoršćak

 

Najbolji strijelac Hrvoje Lafter

 

Do naslova je ekipa Okićkog naselja i Starčevićeve došla nakon 2:0 pobjede u finalu nad ekipom Bana Jelačića/Mladinska dvama pogocima Viktora Vučine. Uz spomenutu četvoricu, za pobjednike su nastupili i Novosel, Torbar, Tomić te Šimanović, dok su na drugoj strani u finalu zaigrali Ćerdić, Nežić, L. Lukić, Pinturić, Čolić, Jalšovec, R. Lukić, Gornik i H. Petek.

Recimo i kako su poraženi nakon utakmice imali primjedbe na sudačku odluku u 6. minuti utakmice kod rezultata 0:0, kada je nakon duela Lukića i Vučine nastavljena igra, a koju sekundu kasnije postignut i pogodak.

Finalni susret snimao je Dragutin Kuhar, a spornu situaciju pogledajte u videu:

2. mjesto, ekipa Bana Jelačića/Mladinska

 

U utakmici za treće mjesto momčad iz Trešnjevke/dr. Franje Tuđmana bila je bolja u raspucavanju sedmeraca od ulice dr. Branka Davile koju treba pohvaliti s obzirom da je drugi dan natjecanja odigrala bez zamjena.

3. mjesto, Trešnjevka/dr. Franje Tuđmana

 

4. mjesto, Davilina ulica

 

Ispred Daviline ulice, Ivan Hodak:

 

Ukupno je nastupilo 13 momčadi u četiri skupine, a odigrane su 22 utakmice koje je sudio Tomica Solenički. Centralu je tijekom petka i subote pohodilo oko četiri do pet stotina naših sugrađana koji su osim u dobrom nogometu, uživali i u gastronomskoj ponudi te glazbenom programu.

Pehare i medalje najboljima dodijelili su veterani NK Jaske i predsjednik kluba Marin Banković te dogradonačelnik Jastrebarskog Stipe Bučar.

Turnir su i ove godine vrlo uspješno organizirali veterani nogometnog kluba Jaska, a bio je to 17. po redu i 11. u nizu jaskanski Turnir ulica.

veterani NK Jaske

 

Tijekom naporna dva dana turnira, igrači su koristili razne metode obnove mišića

 

Detalj od petka, prvog dana turnira

 

Od dugogodišnjeg kroničara NK Jaske, Tomislava Tadića, prenosimo kako je “ova priča počela je još davne 1973. i trajala je do 1978., da bi se ponovno reaktivirala 2009. godine i traje sve do današnjih dana. Pobjednici Turnira ulica iz godine u godinu: 1973. Milašinčićeva ulica, 1974. Rečka cesta (današnja ulica Bana Jelačića), 1975. Rečka cesta, 1976. Rečka cesta, 1977. Srednja škola Jastrebarsko, 1978. Veseli dečki, 2009. Mladinska ulica, 2010. Južna zona, 2011. Kolodvorska ulica/Vila Velebita, 2012. Ulica dr. Franje Tuđmana, 2013. Šenoina ulica, 2014. Mladinska ulica, 2015. Radnička cesta, 2016. Radnička cesta, 2017. Staro Okićko naselje, 2018. Radnička cesta, 2019. Okićko naselje/Starčevićeva ulica.”

Među posjetiteljima je bio i veliki ljubitelj nogometa Milenko Kordić:

 

Dodajmo još kako se u pozadini održavanja turnira, u nogometnom klubu Jaska dogodio ‘potres’ s obzirom da Goran Navoj više nije potpredsjednik kluba, a nakon dva mjeseca s radom je prestala i službena web stranica.

fotogalerija:

Pretraži po oznakama

Filip Popović

digital freak, na Radio Jaski u više uloga, oženjen, otac dva gremlina, završio financije no privlačniji mu je nemir lokalne novinarske redakcije, genetski brz na jeziku i s desnom rukom na srcu

Slična tema:

Back to top button
Close