Jaska i okolicaVijesti

U Centru za kulturu izložba dječjih radova, uskoro promocija zbirke poezije, a u subotu dječja predstava

Centar za kulturu Jastrebarsko i Kreativno-edukativna udruga K.A.O.S. organiziraju izložbu dječjih likovnih radova -polaznika likovne radionice udruge K.A.O.S. Koja je postavljena u prostorima Centra za kulturu od ovog tjedna pa do 31. listopada, a što su sve naši mali umjetnici napravili moći će se vidjeti cijeli ovaj mjesec, svakodnevno od ponedjeljka do petka od 8 do 16 h. Izložba se organizira povodom obilježavanja Dječjeg tjedna koji je ovaj tjedan i u kojem se želi promovirati rad i aktivnosti najmlađih.

Ovogodišnji Dječji tjedan obilježava se inače od 5. do 11. listopada i u znaku je 70. rođendana organizacije Društva Naša djeca Hrvatske koja je osnovana 12. prosinca 1950. Tradicionalna je to godišnja akcija Saveza društava Naša djeca Hrvatske i osnovnih društava posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više mališana i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju Društva Naša djeca pa tako i u našem. A trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i kreativne sadržaje djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj najmlađih, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad s djecom te aktivnu participaciju djece u radu lokalne zajednice i šire.

Sutra promocija zbirke poezije

Promociju zbirke poezije “Ljubim i ništa više” jaskanske autorice Daniele Bobinski bit će održana sutra, 9. listopada u Centar za kulturu Jastrebarsko s početkom u 19:30. “Autorica će nas počastiti audio-vizualnim poslasticama, a sve vas pozivamo da posjetite ovo jedinstveno događanje u našem gradu.” – poručuju iz Centra za kulturu.

U subotu dječja predstava 

“Roda i lisac“ nova dječja predstava Lutkarske scene “Ivana Brlić-Mažuranić” bit će izvedena u subotu, 10. listopada, s početkom u 11 sati u Domu kulture Jastrebarsko. Ulaznice po cijeni od 10 kuna moguće je preuzeti ispred kinodvorane jedan sat prije početka predstave.

Apelira se na sve roditelje da u dvorani nose maske za lice te da održavaju epidemiološki razmak u odnosu na druge osobe koje su iz različitih kućanstava. Inače “Roda i lisac” duhovita je, dinamična basna o lisici koja se htjela narugati rodi samo zato što je drugačija pa je i sama postala predmet šale.

35-minutna predstava donosi nekoliko važnih poruka djeci, ali i za odrasle – podsjeća nas da ne činimo drugom ono što ne želimo da drugi čine nama, govori nam da koliko dajemo toliko će nam se i vratiti, te na činjenicu tko se šali na tuđi račun, mora biti spreman prihvatiti šalu i na svoj.

Novo u Centru za kulturu Jastrebarsko – Filmska radionica

U suradnji Centra za kulturu i Društva naša djeca Jastrebarsko, ove jeseni pokrenut je novi program za djecu – Filmska radionica. Na radionicama će djeca samostalno glumiti, snimati, režirati te montirati snimljene kadrove. Financijsku potporu projektu dala je i Zagrebačka županija, a za male polaznike koji će savladavati vještine filmske glume, snimanja, režije i montaže, radionica košta 150 kn mjesečno. Radionice se odvijaju u prostorima jaskanskog CZK jednom tjedno od listopada do prosinca, ponedjeljkom od 20 h i u trajanju od sat vremena.

Povezane vijesti

Back to top button