Jaska i okolicaVijesti

U Centru za kulturu provodi se pilot projekt “Tour de France”

Voditeljica ovog zanimljivog projekta je Slađana Domladovac

U Centru za kulturu Jastrebarsko od prošlog tjedna izvodi se pilot projekt pod nazivom “Tour de France”, namijenjen svima koji žele naučiti osnove francuskog jezika i upoznati se s francuskom kulturom, poviješću, umjetnošću i kuhinjom.

Motivacijski tečaj učenja francuskog jezika realizira se kroz četiri tjedna, a s obzirom da je broj zainteresiranih premašio jednu grupu, “Tour de France” se izvodi u dvije grupe, jedna utorkom, a druga srijedom, u večernjem terminu od 19 do 20:30 h.

Voditeljica ovog zanimljivog projekta je Slađana Domladovac, koja ga je za naš medij prije prošlotjednog prvog sata ovako najavila:

 

Domladovac: To će biti jedan mali pilot projekt u trajanju mjesec dana, četiri tjedna, sat i pol tjedno, gdje ćemo virtualno proputovati kroz Francusku i upoznati francusku kulturu, zanimljivosti, pejsaže, dvorce, susresti se s francuskom kuhinjom koja je pod zaštitom UNESCO-a i tako da će na kraju tog mini projekt svaki polaznik moći izraditi svoj osobni putopis i svoju malu francusku kuharicu.

Virtualno putovanje Francuskom otkriva poveznice i s našom zemljom kroz povijest, znanstvenike, umjetnike.. ali i kvalitetna vina.

 

Domladovac: Htjela sam povezati jedan dio tog frankofonog nasljeđa a što je predanost vinima i kulturi življenja s vinom s našim nasljeđem hrvatskim gdje i mi imamo povezanost sa življenjem s vinima i u novija vrijeme s vinskim cestama.

Po završetku projekta, ovisno o situaciji, planiran je izlet Napoleonovim cestama Dubrovačkog primorja te posjet rodnoj kući-muzeju Vlaha Bukovca u Cavtatu, našeg priznatog slikara koji je polazio Školu lijepih umjetnosti u Parizu gdje je i izlagao na salonima.

 

Domladovac: Neka ovaj mini projekt bude drugima na razmišljanje i na maštu što bi se sve još moglo s francuskim jezikom napraviti a da sve to onda obilježi jedan dan, ne samo europske i hrvatske kulture, nego sveukupne europske kulture u našem gradu s nama Jaskancima.

Slađana Domladovac

 

u Francuskom institutu u Zagrebu

 

Ajjacio Korzika 2019.

 

 

Mont-Saint Michel

 

Put Camina iz Portugala 2017.

 

u Portugalu 2017.

 

 

Plitvice

Povezane vijesti

Back to top button