I7BORI

Jedna od posljednjih sjednica prije lokalnih izbora

Za četvrtak, 9. veljače, sazvana je jedna od posljednjih sjednica gradskog vijeća prije lokalnih izbora. Sastoji se od samo 8 točaka, a skoro pola njih, odnosi se na Dječji vrtić.

Pored izmjena i dopuna Odluke o ostvarivanju prednosti pri upisu djece u Dječji vrtić Radost, pred vijećnicima je i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o mjerilima za sudjelovanje roditelja-korisnika usluga u cijeni programa Dječjeg vrtića, te imenovanje ravnateljice vrtića. Gradskom vijeću, predlaže se, da na tu dužnost, na mandat od još 4 godine, bude izabrana aktualna ravnateljica Jadranka Stojković.

Na dnevnom redu sjednice gradskog vijeća je i:

prijedlog Odluke o raspoređivanju sredstava političkim strankama za 2017. godinu,

prijedlog Programa korištenja sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru na području Grada Jastrebarskog, te

prijedlog za imenovanje člana Nadzornog odbora Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije.

Sjednica gradskog vijeća, bit će, kao i obično, održana u Centru za kulturu, u četvrtak od 18 sati, a tradicionalno će joj prethoditi aktualni sat.

 

Jedna od posljednjih pred lokalne izbore

Ovo je jedna od posljednjih sjednica gradskog vijeća u ovom sazivu jer će 21. svibnja biti održani lokalni izbori, o čijim kandidatima još uvijek nema službenih informacija, no sve je izvjesnije da ćemo gradonačelnika birati između dva imena iz daleke hrvatske povijesti.

Na glasačkim listićima bit će, naime, prema neslužbenim informacijama, imena hrvatskih kraljeva Zvonimira i Tomislava.

Što se Zagrebačke županije tiče, tamo će vjerojatno biti uspostavljena nova koalicija, između SDP-a i HSS-a, jer je HDZ za svog kandidata za župana istaknuo aktualnog gradonačelnika Vrbovca Vladimira Bregovića.

Sve u svemu, lokalni izbori su pred vratima, političke stranke uvelike pripremaju svoje programe te odlučuju o najboljim kandidatima koji bi trebali osvojiti važna mjesta na čelu općina, gradova i županija, no, ta imena još se službeno ne otkrivaju!

 

Današnja Središnjica je online.

Radio Jaska UŽIVO.

 

Komentari:

Oznake

Ako ste propustili:

Adblock software detektiran

Podržite nas tako da dozvolite prikaz oglasa u svom browseru