Jaska i okolicaVijesti

U crkvi Preobraženja Gospodnjega svečano proslavljen blagdan Svijećnice | foto, audio

U grkokatoličkoj župi Preobraženja Gospodnjega u Jastrebarskom, gdje se čuvaju relikvije sv. Starca Šimuna, jučer je svečano proslavljen blagdan Susreta ili Prikazanja Gospodnjega u Hramu, odnosno Svijećnica.

Svečanu liturgiju, zajedno s brojnim grkokatoličkim i rimokatoličkim svećenicima, služio je apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić, a propovijedao je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua. Nakon liturgije, naš je novinar kratko razgovarao s monsinjorom Stipićem.

 

Među brojnim vjernicima u crkvi Preobraženja Gospodnjega jučer su bili i gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegov zamjenik Stipe Bučar, a nakon liturgije, pred relikvijarom sv. Šimuna, bio je blagoslov djece i blagoslov svijeća, što se tradicionalno obavlja uz ovaj blagdan po kojem se u narodu i naziva – Svijećnica.

Domaćin jučerašnjeg obilježavanja Svijećnice, otac Marjan Jeftimov, bio je više nego zadovoljan svime što se događalo, a svoje je dojmove podijelio i s našim novinarom.

  

Sličan sadržaj

Back to top button