Jaska i okolicaVijesti

U Jaski 4 nova slučaja, u Krašiću čak 9, proboj koronavirusa u dom za starije sa šireg jaskanskog područja

Drugi dan zaredom Jaska ima dobre brojeve što se novih oboljenja tiče. Jučer smo imali tri, a danas 4 slučaja, no veliki skok bilježi Krašić, gdje je danas 9 novooboljelih, a brojevi su veći i na razini Hrvatske, osobito oni o umrlima.

Današnja statistika Nacionalnog stožera kaže da su u posljednja 24 sata preminule čak 42 osobe, što je najviše do sada. Do sada je rekord bio jučerašnji dan s 35 preminulih.

Hrvatska danas ima 2.543 nova slučaja zaraze što je za 144 više nego jučer. Na bolničkom liječenju je 1.396 pacijenata što je za 66 više nego jučer, a na respiratoru je danas 145 pacijenata što je pak za 17 više nego jučer.

Zagrebačka županija danas ima 87 novih slučajeva COVID-19 i to je više od upola manje nego jučer. Jučer smo, naime, imali 204 slučaja. Po broju novih bolesnika danas prednjači Samobor s 12 slučajeva, slijedi Zaprešić s 10, Dugo Selo s 8, Sveta Nedelja, Ivanić-Grad i Sveti Ivan Zelina sa 7 novih oboljenja, po 6 ih imaju Velika Gorica i Vrbovec. Jastrebarsko je i danas na posljednjem mjestu među županijskim gradovima jer ima 4 nova slučaja.

Među županijskim općinama danas iskače Krašić, gdje je utvrđeno 9 novih slučajeva zaraze, 3 ima Jakovlje, 2 Brdovec i po 1 slučaj Bistra, Marija Gorica, Kloštar Ivanić, Dubrava, Bedenica i susjedna općina Klinča Sela.

Na području Zagrebačke županije samoizolacija je propisana učenicima 4 razreda osnovnih škola i jednom razredu srednje škole. A u jednom domu za starije sa šireg jaskanskog područja pozitivno je 11 štićenika i tamo je epidemiološka obrada u tijeku. Trenutno Zagrebačka županija ima aktivna 2.424 slučaja.

Povezane vijesti

Back to top button