Jaska i okolicaVijesti

U Jaski predavanje ‘Što današnja djeca očekuju od nas odraslih?’

Institut za waldorfsku pedagogiju i Centar za kulturu Jastrebarsko organiziraju predavanje ‘Što današnja djeca očekuju od nas odraslih?’ namijenjeno roditeljima, pedagoškim djelatnicima, studentima i svima zainteresiranima za tematiku odgoja djece.

Djetinjstvo današnjih mladih generacija se po mnogo čemu razlikuje od djetinjstva njihovih roditelja, baka i djedova i mnoga ponašanja ne mogu se lako objasniti. Postoje djeca koja se ističu na dva načina: jedni žele biti zapaženi i na razne načine privući pažnju odraslih (vrlo često ih nazivamo hiperaktivnima ili čak agresivnima), dok drugi žele promaći toj pažnji i ostati po strani tako da odrasli teško mogu razumjeti njihove potrebe.

Što je razlog takvom ponašanju? Kako možemo razumjeti potrebe današnje djece? Koja su njihova očekivanja i možemo li ih i kako ispuniti. Predavanje dr. Wolfganga Sassmanshausena, predavača na studijima za waldorfske odgajatelje i učitelje, autora nekoliko knjiga o predškolskom odgoju, dat će zanimljive odgovore na ta pitanja u četvrtak od 19 sati u prostoru jaskanske Gradske knjižice uz simultano prevođenje. Ulaz je slobodan.

Slična tema:

Back to top button