192/193 infoVijesti

Kod hrvatsko-srpskog dvojca pronađeno 170 kilograma marihuane | foto, video

PU Karlovačka

Prije dva dana, u srijedu, kod naplatne postaje Karlovac autoceste A1, policijski službenici Ravnateljstva policije zaustavili su teretni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Hrvatske, a kao suvozač u vozilu se nalazio i 47-godišnji državljanin Srbije. Vizualnim pregledom vozila u otvorenom tovarnom prostoru uočeno je više vreća ispunjenih nepoznatom materijom za koju se posumnjalo da bi se moglo raditi o drogi cannabis marihuani.

Daljnje postupanje preuzeli su policijski službenici PU karlovačke koji su temeljem Naloga suca istrage Županijskog suda u Karlovcu obavili pretragu vozila te je u više vreća i paketima građevinskog stiropora pronađeno ukupno 170,6 kilograma suhe biljne materije za koju je preliminarnim testiranjem utvrđeno da se radi o drogi cannabis marihuani.

Tijekom pretrage pronađeno je i 0,7 grama bijele praškaste materije nalik na drogu kokain, dva pištolja “Glock” s 53 komada pripadajućeg streljiva i dva mobitela.

Pronađena droga bit će dostavljena na vještačenje u Centar za forenzična istraživanja, ispitivanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu.

U cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja, kriminalističko istraživanje se nastavlja. Dodajmo kako je ovih 170,6 kilograma cannabis marihuane najveća pojedinačna zapljena te vrste droge na karlovačkom području u ovoj godini.

Rezultate kriminalističkog istraživanja na današnjoj konferenciji za medije u Karlovcu, prezentirali su načelnik PU karlovačke Darko Bratić i voditelj Službe kriminalističke policije Romano Benković.

foto i video, PU Karlovačka

 

Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close