Jaska i okolicaVijesti

U Krašiću obilježeno Stepinčevo | foto, audio

Svi vjeruju u skorašnje proglašenje Alojzija Stepinca svecem

© Radio Jaska

Svetim misama u župnoj crkvi Presvetoga trojstva, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomenika blaženoga Alojzija Stepinca, te svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, u Krašiću je jučer proslavljeno Stepinčevo.

Brojni hodočasnici i vjernici bili su jučer u Stepinčevoj rodnoj župi, u prigodi 59. godišnjice njegove smrti i s nadom da će uskoro biti proglašen svetim.

 

Svi oni koji su jučer bili Krašiću vjeruju u skorašnje proglašenje Alojzija Stepinca svecem.

 

foto: Zagrebačka županija

Tome se osobito raduje cijela Dolina kardinala i općina Krašić s načelnikom Josipom Petkovićem – Fajnikom:

 

A reporter Radio Jaske, Zdenko Vuković Cena jučer je u Krašiću snimio još nekoliko razmišljanja vjernika:

 

 

Jučerašnja obljetnica Stepinčeve smrti, protekla je u znaku pitanja svih vjernika: Zašto Vatikan oklijeva zaključiti već dovršenu kauzu za proglašenje svetim hrvatskog blaženika?

 

foto: Zagrebačka nadbiskupija

Evo još nekoliko razmišljanja:

 

© Radio Jaska

U Krašiću su jučer bili vjernici i hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske, a među njima i načelnik općine Klinča Sela.

 

IKA

Središnje euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Presvetog trojstva predvodio je postulator Stepinčeve kauze monsinjor Juraj Batelja u koncelebraciji s tridesetak svećenika.

foto: IKA

Među mnoštvom vjernika koji su ispunili crkvu, te prostor oko nje, bilo je i vrhovno vijeće sestara služavki Maloga Isusa, čije su članice bile uz blaženika za vrijeme njegova uzništva u Krašiću.

 

 

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti župni zbor pod ravnanjem sestre Katarine Penić Sirak, a svi vjernici izmolili su molitvu za što prije proglašenje krašićkog blaženika svecem.

“Svi zajedno očekujemo i nadamo se da ćemo u najkraćem roku dobiti sveca Alojzija Stepinca.”– istaknuo je i predsjednik krašićkog Općinskog vijeća Damir Ilijanić na svečanoj sjednici, na kojoj je načelnik općine Josip Petković Fajnik naglasio da život Alojzija Stepinca najbolje opisuje koliko je dobro i važno činiti dobra djela, kao i ljubiti pravdu i mrziti nepravdu.

U ime župana Stjepana Kožića sjednici je prisustvovala njegova zamjenica Nadica Žužak. Rekla je da treba osvješćivati veliku povijesnu ulogu kardinala Stepinca, a čemu doprinos mogu dati i još uvijek živi svjedoci kardinalova života.

foto: Zagrebačka županija

U ime predsjednika Hrvatskoga sabora prisutnima se obratio saborski zastupnik Dražen Barišić, rekavši da svi zajedno trebamo dati doprinos da Krašić, kao svetište, bude jedan od stupova hrvatskoga nacionalnog bića.

Na sjednici su govorili i izaslanik ministra branitelja Dinko Tandara i ispred Hrvatskoga generalskog zbora general Pavao Miljavac.

Sličan sadržaj

Back to top button