192/193 infoVijesti

KUPINEC | Sukob dva mladića završio ubojstvom

U svega 15 kilometara od Jastrebarskog udaljenom Kupincu, u općini Klinča Sela, u srijedu, na Štefanje, dogodio se krvavi obračun kakvog to mjesto ne pamti. Nešto iza 15 sati, usred bijela dana, u tamošnjem je polju pronađeno, naime, mrtvo tijelo maloljetne muške osobe, a na mjestu tragedije vrlo brzo je priveden drugi mladić, također maloljetnik. On je u međuvremenu osumnjičen za teško ubojstvo vršnjaka, te mu je određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Prije dovođenja na sud, osumnjičenog maloljetnika su ispitali u prostorijama državnog odvjetništva u Velikoj Gorici. Sumnjiče ga da je na Štefanje oko 15 sati u polju kod potoka u Kupincu, drugom maloljetniku zadao višestruke ubodne rane uslijed kojih je preminuo. Mrtvog mladića, koji je ležao u jarku kraj polja, dok je kraj njega zakrvavljen stajao osumnjičeni maloljetnik, zatekao je prolaznik koji je obavijestio Hitnu i policiju.

Detalji i motiv sukoba dvojice 17-godišnjaka, koji je završio tragedijom, nisu poznati. Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici protiv osumnjičenog je otvorilo istragu, odnosno pokrenulo pripremni postupak o čemu su se oglasili priopćenjem:

Na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici, Županijski sud u Velikoj Gorici odredio je istražni zatvor maloljetnom 17-godišnjem hrvatskom državljaninu zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, odnosno na osnovu čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a. (28. 12. 2018.)

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici je u kaznenom predmetu protiv 17-godišnjeg hrvatskog državljanina podnijelo Županijskom sudu u Velikoj Gorici prijedlog za pokretanje pripremnog postupka protiv maloljetnika zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela teškim ubojstvom iz članka 111. Kaznenog zakona.

Dodajmo kako je prema Zakonu o sudovima za mladež, istraga protiv maloljetnika tajna.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close