Jaska i okolicaOstaloVijesti
Izdvojeno

U našem gradu 40 osoba u samoizolaciji, Ispostava Jastrebarsko s najmanje slučajeva bolesti u županiji

S današnjim danom u našem je gradu 40 osoba u samoizolaciji. U petak ih je bilo 35, no za vikend ih je 12 izašlo iz samoizolacije, a 17 je novih s mjerama samoizolacije – saznajemo od načelnika Stožera civilne zaštite Grada Jastrebarskog, Stipe Bučara.

A prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području županije danas do 11:00 sati evidentirane su 63 osobe kojima je dokazana bolest uzrokovana koronavirusom.

Novi slučaj zaraze dogodio na području koje pokriva ispostava županijskog Zavoda za javno zdravstvo u Velikoj Gorici. U velikogoričkom kraju sada je i najviše oboljelih u županiji – ukupno 16.

15 oboljelih je na području grada Sveta Nedelja, 14 ih je u Zaprešiću i susjednim općinama, 9 u Dugom Selu i okolici, 3 u Svetom Ivanu Zelini i susjednim općinama, 2 u Samoboru i Ivanić Gradu, te po jedna oboljela osoba na području koje pokrivaju ispostave županijskog Zavoda za javno zdravstvo u Vrbovcu i Jastrebarskom.

Ispostava Jastrebarsko, kao i sve ostale ispostave Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, pokriva i susjedne općine (Klinča Selo, Pisarovina, Krašić i Žumberak) i na sreću, već punih tjedan dana bilježi samo taj jedan slučaj i zajedno s Ispostavom Vrbovec ima najmanje slučajeva bolesti u županiji.

Pozivaju se, stoga, svi stanovnici da i dalje poštuju upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i gradskog i općinskih stožera, jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Grad Sveta Nedelja jedini je grad u županiji koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close