Jaska i okolicaVijesti

U našem gradu skladišteni šatori i podnice iz međunarodne pomoći Hrvatskoj | VIDEO

Nakon što se u eteru društvenih mreža i digitalnih platfomi za komunikaciju pojavio videozapis na kojem našim gradom usred noći prolazi konvoj vojnih kamiona obilježenih zastavama strane zemlje, krenuli smo saznati što je točno posrijedi kako bismo odmah u startu zaustavili nepotrebne teorije koje su počele izazivati strah i paniku u Jastrebarskom. Stožer Civilne zaštite RH izvijestio nas je kako su u njihovo skaldište u Jastrebarsko dopremljeni šatori i podnice iz Italije kao međunarodna pomoć Hrvatskoj. U nastavku pročitajte naš upit i odgovor Stožera Civilne zaštite RH.


videozapis:Šalje: Web | Radio Jaska <web@radio-jaska.hr>
Poslano: 24. ožujka 2020. 20:54:52
Prima: Stožer Civilne Zaštite; info@duzs.hr
Kopija: PU zagrebačka; Jelena Popović
Predmet: Upit iz Jastrebarskog || *VAŽNO*
Poštovani, obraćam Vam se ispred medijske kuće Radio Jaska iz Jastrebarskog i imam jedan upit, odnosno molio bih pojašnjenje s obzirom da je u našem gradu danas tijekom dana nastala poprilična panika i histerija, a u PP Jastrebarsko su nas uputili na adresu Civilne zaštite RH.
Naime, tijekom noći s 23. na 24. ožujak (s ponedjeljka na utorak) kroz Jastrebarsko je prošla kolona od četiri vojna kamiona pod policijskom pratnjom.
Kamioni su evidentno prevozili određeni teret, a ne ljude i kretali su se kroz naš grad starom karlovačkom u smjeru Zagreba skrenuvši lijevo prema ulici Zrinskih i Frankopana u smjeru bivše vojarne u našem gradu.
S obzirom da među građanima kruži video snimka koja potkrjepljuje navedeno, i u čijem smo posjedu, nadam se da možemo dobiti odgovor o čemu je riječ kako bismo spriječili daljnje širenje histerije i panike u malom gradu poput Jastrebarskog. Također, na snimci se vidi kako su kamioni označeni zastavama europskih zemalja.
Krenule su svakakve priče i teorije zavjere, stoga je naša odgovornost kao vodećeg medija s najvećim multiplatformskim dosegom na širem području Jastrebarskog, slušatelje i čitatelje i cjelokupnu javnost relevantno izvijestiti o čemu je točno riječ.  A pogotovo u ovo nesretno vrijeme koronavirusa i vježbe Europe Defender 20.
S obzirom da je DUZS u vlasništvu dijela bivše vojarne, nadam se da je upit poslan na pravu adresu. Ako to nije slučaj, molim da me obavijestite kome da postavimo ovo pitanje.
Prilažem i fotografiju kretanja kamiona.
S nadom u što brži službeni odgovor kako bismo odmah u početku stopirali dezinformacije, strah sugrađana i paniku, srdačno Vas pozdravljam.
Po ovlaštenju gđe. Jelene Popović, direktorice i odgovorne osobe u medijskoj kući i pravnoj osobi Radio Jaska d.o.o.
Filip Popović

Odgovor Civilne zaštite RH

from: Stožer Civilne Zaštite stozercz@mup.hr
to: Web | Radio Jaska <web@radio-jaska.hr>
date: Mar 25, 2020, 9:51 AM
subject: Re: Upit iz Jastrebarskog || *VAŽNO*
mailed-by: mup.hr

Poštovani,

slijedom vašeg upita obavještavamo vas da je zbog povećanih potreba nastalih uslijed potresa koji je u nedjelju, 22. ožujka pogodio zagrebačko područje, kao i i pojave novog koronavirusa, Republika Hrvatska od Mehanizma CZ EU, putem CECIS-a (Zajedničkog komunikacijskog i informacijskog sustava za hitne situacije), zatražila međunarodnu pomoć. Traženu pomoć je, između ostalih, ponudila i Talijanska Republika što je Hrvatska i prihvatila. Konvoj koji u upitu spominjete je upravo prijevoz talijanske donacije Hrvatskoj (26 šatora na samonapuhivanje i više od tisuću podnica za šatore), koja je 23. ožujka u noćnim satima dovezena u skladište Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH u Jastrebarskom. Odmah nakon istovara u skladištu vozila su iste noći otišla prema Italiji.

Koristimo ovu priliku da i putem vašeg medija zahvalimo talijanskim susjedima na upućenoj pomoći, a vaše slušatelje pozivamo da u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom poštuju mjere i odluke koje je donio Stožer civilne zaštite RH. Samo odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa te svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

#OSTANI DOMA 

S poštovanjem,

Stožer civilne zaštite RH

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close