Jaska i okolicaSportVijesti

U nedjelju humanitarni turnir u badmintonu, svi su pozvani!

prof. Stojković: "Pozivam sve da dođu, napravimo zajedno jednu jako dobru stvar"

Povodom 20. obljetnice igranja badmintona u jaskanskoj osnovnoj školi, ove nedjelje 26. svibnja bit će održan humanitarni badmintonski turnir “POKRENIMO RIJEKU ZA VIŠENA!”.

Višen Pavlica je učenik 8. razreda OŠ “Ljubo Babić” koji je ove školske godine sudjelovao na županijskim natjecanjima iz  fizike, matematike i šaha te na državnom natjecanju iz fizike, gdje se svojim znanjem plasirao na 6. mjesto, a Državno povjerenstvo pozvalo ga je na testiranje za Međunarodnu prirodoslovnu olimpijadu mladih u Dohi i Prirodoslovnu olimpijadu Europske unije.

Iako su Višenove životne okolnosti složene, on je zahvaljujući svojim sposobnostima, znanju i trudu postigao odlične rezultate, pa je time motiviran njegov razrednik prof. Ratko Stojković inicirao održavanje humanitarnog badmintonskog turnira koji će biti održan u sportskoj dvorani osnovne škole, u nedjelju 26. svibnja od 15 do 19 sati.

Kotizacija za učenike, studente i nezaposlene je 10, a za zaposlene 20 kuna. Prikupljena sredstva bit će iskorištena kako bi se Višenu olakšao nastavak obrazovanja i za kupnju odgovarajućeg prijenosnog računala.

O badmintonu u Jastrebarskom i nadolazećem turniru, s prof. Ratkom Stojkovićem razgovarao je naš novinar Zdenko Vuković. (Prvih 8 minuta o povijesti badmintona u našem gradu, a zadnjih 6 o humanitarnom turniru)

fotogalerija, povijest badmintona u Jaski:

Sličan sadržaj

Back to top button