192/193 infoVijesti

U sedam dana jaskanski vozači napravili 148 prekršaja

Jaskanska policija objavila je poprilično opširno vikend izvješće u kojem su izvijestili i o rezultatima dvije provedene akcije. Za vikend su u akciji pod nazivom “Nadzor alkohola, droge i brzina” evidentirana 23 prekršaja – 2 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja brzina, te 7 ostalih prekršaja.

U drugoj akciji, onoj cjelotjednoj, pod nazivom “Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa”, a koja je provedena od ponedjeljka pa do jučer, službenici PP Jastrebarsko zabilježili su nevjerojatnih 125 prekršaja. Prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa kod vozača i putnika evidentiran je 48 puta u sedam dana, a u istom razdoblju jaskanski plavci bilježe I 77 ostalih prekršaja, poput prekoračenja brzine i ostalo.

Ukupno su, dakle, vozači na području koje pokriva Policijska postaja Jastrebarsko u tjedan dana počinili 148 prekršaja.

 

Ako bismo za navedeni broj prekršaja probali izračunati novčanu protuvrijednost koja će biti naplaćena vozačima i koja će se sliti u državni proračun – samo uzevši za prosjek kaznu od 500 kn, došli bismo do iznosa od oko 70.000 kn.

Osim akcija, jaskanska policija izvještava i o četiri intervencije. U petak u 21,50 sati zaprimljena je dojava o naletu osobnog vozila na divljač-srnu u mjestu Donji Desinec, a u subotu je prijavljena provala u vikendicu u mjestu Bukovac Svetojanski, gdje je nepoznati počinitelj nasilno ušao i ukrao razne predmete. Obavljen je očevid i daljnji rad se nastavlja.

Istog dana, u subotu, u 21,05 sati policijski službenici PP Jastrebarsko u Krašiću, prilikom nadzora prometa zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 38-godišnji vozač prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,33 promila. Priveden je u PP Jastrebarsko, gdje je zadržan do otrežnjenja. Slijedi mu optužni prijedlog.

Ista situacija nekoliko sati kasnije i u mjestu Lokošin Dol. Prilikom nadzora prometa zaustavljeno je osobno vozilo kojim je upravljao 32-godišnji vozač prije stjecanja prava na upravljanje i također pod utjecajem alkohola. On je napuhao nešto više, točnije 1,71 promil. Priveden je u PP Jastrebarsko, gdje je zadržan do otrežnjenja, a slijedi mu optužni prijedlog.

Jučer je pak zabilježena krađa benzina na benzinskoj postaji u mjestu Donji Desinec koja je u sklopu auto ceste. Nepoznati je vozač u osobno vozilo natočio gorivo u spremnik vozila nakon čega se udaljio ne plativši račun za natočeno gorivo. Daljnji rad na ovom slučaju se nastavlja – javljaju iz PP Jastrebarsko.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close