Jaska i okolicaVijesti

U subotu ‘Kotlovina Show’, prijavljeno 39 ekipa

Turistička zajednica grada Jastrebarskog u suradnji s Gradom Jastrebarsko, u subotu 29. rujna organizira tradicionalno gastro natjecanje u pripremi kotlovine ’Kotlovina Show’ s početkom u 15 sati u prostorima perivoja dvorca Erdödy.

Natjecateljske ekipe, kojih je ove godine 39, imaju obvezu u zadanom roku spraviti kotlovinu od 5 kg svježeg mesa koje će osigurati trgovački lanac Lidl, sponzor ove manifestacije. Nakon pripremljenih miomirisnih obroka stručni žiri ocjenjuje svaku ekipu po zadanim kriterijima: izbor načina pripreme, aroma kotlovine, aroma umaka, vizualni izgled kotla (šešira, tanjura) te ukupna razina nastupa ekipe (styling, fair play, zabava). Natjecateljske ekipe će biti podijeljene u dvije kategorije, a to su ‘Free style kategorija’ i ‘Vatrogasna kategorija’, dok će kategorija ‘Politička kuhinja’ biti zasebna natjecateljska kategorija.

Najbolji “majstori kotlovine” bit će nagrađeni vrijednim nagradama. Osim spravljanja kotlovine bit će organizirani ugostiteljski sadržaji, dodatni sadržaji za najmlađe, a organizatori ističu da će pripremiti i iznenađenje za posjetitelje i natjecatelje.

Sličan sadržaj

Back to top button