Jaska i okolicaOstaloVijesti

101 osoba s potvrđenom bolešću uzrokovanom koronavirusom u Zagrebačkoj županiji

U RH 1.495 zaraženih, preminula 21 osoba

U Zagrebačkoj županiji broj oboljelih od jučer je porastao za četiri pa je tako sada evidentirana 101 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. Dvije nove zaraze dolaze s područja Zaprešića, a po jedna nova zaraza potvrđena je na području Velike Gorice i Svetog Ivana Zeline.

Stanje na području grada Jastrebarskog i susjednih općina ostaje nepromijenjeno, pa je u evidenciji samo jedna osoba čija je bolest registrirana još prije 15-tak dana. Po broju oboljelih u Zagrebačkoj županiji i dalje prednjači Velika Gorica sa susjednim općinama, gdje je ukupno 32 bolesnih.

 

13 je izliječenih i to 8 s područja Svete Nedelje, četiri osobe iz Zaprešića i jedna iz Dugog Sela, a preminule su dvije osobe (29. ožujka s područja Velike Gorice i 6. travnja s područja Dugog Sela).

Pozivaju se svi građani da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

U RH 1.495 zaraženih, preminula 21 osoba

Na području Republike Hrvatske, trenutno su potvrđene ukupno 1.495 osobe zaražene koronavirusom, a 231 osoba je ozdravila. Dosad je 21 osoba preminula, a 34 osobe su trenutačno na respiratoru.

Obavljeno je ukupno 16.612 testiranja i 343 osobe su hospitalizirane.

Sličan sadržaj

Back to top button