Jaska i okolicaOstaloVijesti

U Zagrebačkoj županiji dosad 105 CODIV-19 pozitivnih

Stipe Bučar: Na području Jastrebarskog nema oboljelih

U Zagrebačkoj županiji broj oboljelih od jučer je porastao za četiri pa je sada evidentirano 105 osoba s potvrđenom bolešću uzrokovanom koronavirusom. Tri nove zaraze dolaze s područja Samobora a jedna s područja Zaprešića.

I dalje je nepromijenjena situacija u Ispostavi Jastrebarsko, odnosno na području grada Jastrebarskog i susjednih općina što znači da je u evidenciji jedna osoba. A na području samog Grada Jastrebarskog i dalje nema oboljelih – rekao nam je načelnih jaskanskog Stožera civilne zaštite Stipe Bučar dodajući da je epidemiološka situacija u Gradu relativno povoljna i zadovoljavajuća, no da se građani nikako ne smiju opustiti.

 

Po oboljelima u Zagrebačkoj županiji i dalje je najviše s područja Velike Gorice i susjednih općina.

13 je izliječenih: 8 s područja Svete Nedelje, 4 iz Zaprešića i 1 iz Dugog Sela, a preminule su 2 osobe (29. ožujka s područja Velike Gorice i 6. travnja s područja Dugog Sela).

Pozivaju se svi građani da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

U Hrvatakoj od jučer 39 novooboljelih

Prema danas u 14 sati objavljenim podacima na području cijele Hrvatske potvrđeno je ukupno 1.534 osoba zaraženih koronavirusom, a 323 osobe su ozdravila. 21 osoba je preminula, a 32 osobe su na respiratoru.

 

Sličan sadržaj

Back to top button