Jaska i okolicaOstaloVijesti

U Zagrebačkoj županiji dosad 112 osoba s evidentiranim koronavirusom, tri smrtna slučaja

Danas je 50. dan od pojave koronavirusa u Hrvatskoj

U Zagrebačkoj županiji broj oboljelih od jučer je porastao za dva pa je sada evidentirano 112 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. Do sada je izliječeno 15 osoba, a tri su preminule.

Obje nove zaraze dolaze s područja Zaprešića, a na području grada Jastrebarskog i susjednih općina u evidenciji je samo jedna osoba čija je bolest registrirana još 23. ožujka. Po broju oboljelih u Zagrebačkoj županiji i dalje prednjači Velika Gorica sa susjednim općinama gdje je ukupno 32 bolesnih.

 

15 je izliječenih i to 8 s područja Svete Nedelje, 5 osoba s područja Zaprešića te po jedna jedna osoba s velikogoričkog i dugoselskog kraja. Preminule su tri osobe (29. ožujka i 11. travnja s područja Velike Gorice te 6. travnja s područja Dugog Sela).

Recimo kako je danas 50. dan od kako je 25. veljače u Hrvatskoj zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom. Od tada je u cijeloj zemlji od posljedica koronavirusa preminulo 25 osoba, a zaraženih je ukupno 1.650. Ozdravilo je 400 ljudi, a tisuće su u samoizolaciji.

Pozivaju se svi građani da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sličan sadržaj

Back to top button