Jaska i okolicaOstaloVijesti

U Zagrebačkoj županiji 86 osoba s potvrđenom bolešću uzrokovanom koronavirusom

U Osijeku su preminule četiri osobe

U Zagrebačkoj županiji broj oboljeli od jučer je porastao za 2 pa je tako sada evidentirano 86 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a obje nove zaraze potvrđene su na velikogoričkom području.

Stanje na području grada Jastrebarskog i susjednih općina ostaje nepromijenjeno, pa je u evidenciji samo jedna osoba čija je bolest registrirana još prije više od 10 dana. Po broju oboljelih u Zagrebačkoj županiji i dalje prednjači Velika Gorica sa susjednim općinama, gdje je ukupno 27 bolesnih.

 

I dalje je 8 izliječenih: 7 s područja Svete Nedelje i jedna osoba iz Dugog Sela, a preminula je jedna osoba, 29. ožujka, s područja Velike Gorice.

Pozivaju se svi građani da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH, jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Ovim brojkama dodajmo i podatak da se u samoizolaciji na području grada Jastrebarskog danas nalazi 18 osoba. U protekla dva dana nekoliko naših sugrađana bilo je na testiranju i svi su nalazi negativni.

U Osijeku četiri osobe preminule

Nažalost, za razliku od naše Županije, s istoka Hrvatske su jutros došle loše vijesti. Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije objavio je da su sinoć u Osijeku preminule 4 osobe od koronavirusa. “Osobe su bile u poodmakloj životnoj dobi, 92 godine, 85, 78 i 71 godinu. Različite su dijagnoze, različite su bolesti, ali bili su teški kronični bolesnici”, – rečeno je na press konferenciji.

Dvoje preminulih bilo je na respiratoru.

Sličan sadržaj

Back to top button