Jaska i okolicaOstaloVijesti

U Zagrebačkoj županiji 97 osoba s potvrđenom bolešću uzrokovanom koronavirusom

U RH 1.343 osobe zaražene, preminulo ih je 19

U Zagrebačkoj županiji broj oboljelih od jučer je porastao za dvoje pa je tako sada evidentirano 97 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a po jedna nova zaraza potvrđena je na svetonedeljskom i zaprešićkom području.

Stanje na području grada Jastrebarskog i susjednih općina ostaje nepromijenjeno, pa je u evidenciji samo jedna osoba čija je bolest registrirana još prije dva tjedna. Po broju oboljelih u Zagrebačkoj županiji i dalje prednjači Velika Gorica sa susjednim općinama, gdje je ukupno 31 bolesnih.

11 je izliječenih i to 8 s područja Svete Nedelje, dvije osobe iz Zaprešića i jedna iz Dugog Sela, a preminule su dvije osobe (29. ožujka s područja Velike Gorice i 6. travnja s područja Dugog Sela).

Pozivaju se svi građani da poštuju upute Stožera civilne zaštite RH jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

U RH 1.343 zaraženih, preminulo 19 osoba

Na području Republike Hrvatske, trenutno su potvrđene ukupno 1.343 osobe zaražene koronavirusom, a 179 osoba je ozdravilo. Dosad je 19 osoba preminulo, a 36 soba je trenutačno na respiratoru.

Dosad je obavljeno ukupno 13.125 testiranja. 359 osoba je hospitalizirano.

Novi podaci bit će poznati danas u 14 h.

Sličan sadržaj

Back to top button