Jaska i okolicaVijesti

Uskoro počinje škola, učenicima besplatni udžbenici ali ne i radne bilježnice i dodatni školski pribor

Do početka nove školske godine nešto je više od mjesec dana i još ne zna kako će se nastava odvijati, no zna se da će učenici dobiti besplatne udžbenike, ali ne i radne bilježnice i dodatni školski pribor!

Kao što je već poznato, Zagrebačka županija nedavno je objavila da ove godine neće sudjelovati u sufinanciranju tih troškova, nakon čega je grad Jastrebarsko odlučio financijski pomoći samo učenicima slabijeg imovinskog stanja i to s iznosom koji će biti utvrđen tek nakon što bude poznat broj zahtjeva. Pravo na podnošenje zahtjeva imaju učenici osnovne škole s prebivalištem na području Grada Jastrebarskog čija su oba roditelja nezaposlena, odnosno čiji je samohrani roditelj nezaposlen, te oni čiji je roditelj (odnosno posvojitelj, skrbnik, očuh, maćeha, baka, djed ili osoba kojoj se na temelju rješenja nadležnog tijela za poslove socijalne skrbi učenik povjerava na čuvanje i odgoj) korisnik prava na doplatak za djecu u 2020. godini.

Svi ostali osnovci radne će bilježnice morati kupiti sami, a iz gradske je uprave stiglo i pojašnjenje da pravo na sufinanciranje ne ostvaruju ni učenici osnovnih škola koji pravo na pripadajuća dopunska sredstva ostvaruju po nekoj drugoj osnovi i koji ponavljaju razred.

Općina Krašić će, primjerice, sufinancirati nabavku nastavnih pomagala svojim učenicima s 200 odnosno 400 kuna. Učenici od 1. do 4. razreda dobiti će po 200 kuna, a oni stariji od 5. do 8. razreda po 400 kuna.

Obvezne udžbenike, podsjetimo, svim osnovnoškolcima u Hrvatskoj besplatno osigurava država.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close