Jaska i okolicaVijesti

Uspjeh Puhačkog orkestra DVD-a Gornji Desinec u N. Vinodolskom

Puhački orkestar DVD-a Gornji Desinec nagrađen je srebrnom plaketom na 33. susretu hrvatskih puhačkih orkestara koji je ovoga vikenda održan u Novom Vinodolskom.

Desinečki Puhački orkestar natjecao se u C kategoriji, u kojoj je bilo 11 orkestara: 7 gradskih glazbi i 4 orkestra dobrovoljnih vatrogasnih društava, među kojima je i naš orkestar koji je u konkurenciji orkestara dobrovoljnih vatrogasnih društava, završio drugi, a ukupno osvojio srebrnu plaketu!

“Ovo je veliki uspjeh za naše puhače, te vrsne profesore Miroslava Poljančića i Gorana Jurkovića, jer su u pola godine kako se održavaju probe, uspjeli podići kvalitetu muziciranja na visok nivo.” – priopćili su iz DVD-a Gornji Desinec nakon ovog uspjeha svog Puhačkog orkestra.

Orkestar je sastavljen od članova koji su činili okosnicu najvećih uspjeha, te članova koji su proizašli iz podmlatka raznih generacija, i dokaz je da se uz puno truda i zalaganja može postići veliki uspjeh. Zahvala ide i umirovljenom profesoru Petru Fabijaniću koji je glazbeno odgojio sve naše članove koji su se natjecali i družili ovaj vikend u Novom Vinodolskom – stoji nadalje u priopćenju DVD-a Gornji Desinec, u kojem se ističe i da su naši puhači imali veliku podršku na samom natjecanju od podmlatka, njihovih roditelja, te ostalih članova DVD-a, koji su došli na jednodnevni izlet u Novi Vinodolski kako bi podržali i poslušali orkestar na samom natjecanju.

Na Susretu je nastupilo 5 orkestara u A i 11 orkestara u C kategoriji koncertnog programa koji su svoj nastup morali izboriti na županijskim smotrama. Naši puhači su nastupili odmah na samom otvaranju natjecanja u subotu poslijepodne te su jučer u prijepodnevnim satima nastupili u revijalnom dijelu na trgu u Novom Vinodolskom.

Kako je orkestar DVD-a Gornji Desinec jedini predstavljao Grad Jastrebarsko i Zagrebačku županiju te ostvario jedan od najvećih uspjeh u vlastitoj, ali i povijesti jaskanskog kraja, neka to bude najbolja pozivnica svima da dođu na proslavu ovaj vikend 15. i 16. lipnja.

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close