Jaska i okolicaVijesti

Uspješno održan “Fašnik u Jaski” | audio, foto, video

Lijepo vrijeme, zabava i znatiželja izmamili su jučer poslijepodne i naše brojne sugrađane na “Fašnik u Jaski”.

Šarenu i veselu maskiranu povorku, pratili su u velikom broju, kako uz glavnu ulicu, od negdašnjeg hotela do središnjeg gradskog trga, tako i na samom Strossmayerovom trgu gdje se ova manifestacija tradicionalno održava.

U natjecateljskom dijelu bio je mali broj prijavljenih skupina, koje su prigodnim koreografijama prezentirale na pozornici svoje kostime, a tročlani žiri najboljom je proglasio “Liječnički konzilij Udruge umirovljenika Jastrebarsko”, kojoj je i pripala novčana nagrada u iznosu tri tisuće kuna. Drugo mjesto i dvije tisuće kuna osvojili su Samoborci, a treće i tisuću kuna Animanijaci iz Črnilovca. U pojedinačnoj konkurenciji, među troje prijavljenih najboljima su izabrani Bubimir i Lidija.

 

Zapažen nastup imala je skupina F-16 BUREK iz Gradske uprave – s nesuđenim hrvatskim avionima, no ona nije bila u natjecateljskoj konkurenciji. Nisu se natjecale ni dječje maskirane skupine, koje su kao i ranijih godina i jučerašnjem “Fašniku u Jaski” dale posebni obol. Brojne vesele i šarene grupe mališana iz jaskanskog dječjeg vrtića Radost i ovogodišnji su Fašnik dodatno obogatile.

U povorci se jučer moglo vidjeti 13 vrtićkih skupina, među kojima su bili: rascvjetali prozori, točkaste točkice, lego kockice, eko patrola i spremnici, šareni leptirići, šuma, sovice, zebre i žirafe, doktori i doktorice, vesele cvjetne teglice, djedovi i bake, Europa i kockasti gumbeki koji su nosili transparent s natpisom “U grad Jasku, maškare su stigle, sve stanovnike na noge digle”.

I doista, dojam je bio da je cijela Jaska jučer poslijepodne bila na nogama, odnosno Fašniku.

 

 

 

Naš reporter razgovarao je i s predstavnicom samoborske grupe “Kiss the land” koja je osvojila drugo mjesto.

 

Jučerašnju povorku su u maskama hrvatskih navijača uveličali i puhači DVD-a Petrovine, Svetojanske mažoretkinje kao lego kockice te Klinčaselske mažoretkinje u maskama Mini Mousie-a.

dio fotogalerije: Radio Jaska / Grad Jastrebarsko

 

video:

Oznake

Slična tema:

Close