Jaska i okolicaVijesti

Uspješno održan treći Ljetni kamp Hawk City

Treću godinu zaredom, u Jastrebarskom je tijekom ovog i prošlog mjeseca uspješno održan Ljetni kamp Hawk City, u organizaciji Kreativnog studija Zvrk i Kazališta Škrabe.

Naime, tijekom ljetnih školskih praznika djeca i mladi imaju puno slobodnog vremena pa je stoga i nastala ideja da se upriliči ovaj kamp na kojem se polaznici bave raznim kreativnim aktivnostima vezanim uz teatar i dramske umjetnosti. Polaznici su se tako bavili glumom, scenskim pokretom, kazališnom koreografijom i lutkarskim kazalištem, a radionica kreativnog pisanja i izrade kazališnih maski održana je kraj jezera u perivoju dvorca Erdödy. Radionicu scenskog mačevanja vodio je dramski umjetnik Anđelko Petric, stalni suradnik Kazališta Škrabe. Sudionike je oduševilo i ukrašavanje majica u tie-dye stilu, a svaki kamper izradio je svoju originalnu majicu pod stručnim vodstvom Maje Vidaković.

Programe u sklopu Ljetnog kampa Hawk City osmislila je i vodila prof. Klementina Škrabe, a održani su uz potporu Zagrebačke županije.

Organizatori će za svoje vjerne glumice i glumce, ali i nove ljubitelje kazališta, tj. za sve koji su sudjelovali na Ljetnom kampu Hawk City, organizirati posebno druženje uz projekciju filma krajem kolovoza, a već u drugom tjednu rujna počinju satovi glume Kazališta Škrabe, i to u posebnim grupama za predškolce, osnovnoškolce, srednjoškolce te starije glumice i glumce.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close