BorilačkiJastrebarskoSport

Uz judo dominaciju, Jaskanka Nika Markulin uspješno zakoračila i na rukometne terene

Mlada jaskanska sportašica Nika Markulin, uz judo dominaciju na nacionalnom nivou (omjer 66:1 u 2017. g.), nedavno je ozbiljnije zakoračila i na rukometne terene.

nika statistike

Naime, nakon nekoliko nastupa za pisarovinsku Jamnicu u mini rukometu, skrenula je na sebe pozornost rukometnog kluba Lokomotive iz Zagreba.

Prvog vikenda mjeseca lipnja, tako je 11-godišnja Nika iz Donje Reke, bila pozvana na test utakmice Lokomotive, poslije kojih su trenerice bile “zadovoljne s Nikinom kordinacijom, požrtvovnošću, zalaganju i odanosti za ekipu” pa su joj uputile novi poziv za utakmice koje su igrane proteklog vikenda, a koje su, osim mini rukometa, uključivale i ‘veliki’ rukomet.

 

[the_ad id=”9777″]

 

Mini rukomet svojevrsna je priprema mladim igračicama i igračima za veće dimenzije terena i duže trajanje utakmica koje ih čekaju u rukometu, a ‘lokosice’ rođene 2006. g. i kasnije, dominirale su za vikend u obje verzije rukometne igre, s Nikom kao jednom od glavnih strijelaca i asistenata kluba iz Zagreba.

POGLEDAJ I OVO:  Mlađi pioniri NK Jaske osvojili Kup grada Samobora

nika 2

Nakon naslova Nike i suigračica na ovom internacionalnom turniru, trenerice Lokomotive ponudile su joj puni angažman u tjednom klupskom rasporedu. To uključuje četiri treninga tjedno u Zagrebu i utakmice vikendom, a hoće li to, uz judo treninge i turnire, biti financijski (sve troškove snose isključivo Nikina obitelj) i vremenski (od jeseni kreće u 5. razred OŠ Ljubo Babić) izvedivo, pokazat će vrijeme.

Ono što je sigurno, to je da se radi o jednom velikom sportskom talentu iz Jastrebarskog.

U prilog tome ide činjenica da je Nika dobila i podršku Grada Jastrebarskog, te je za 2016. godinu izabrana među četiri najperspektivnije sportašice Grada.

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker