Jaska i okolicaVijesti

Uz poruku “Čuvajmo vodu!” informativno edukativnim aktivnostima obilježen Svjetski dan voda | audio, foto

Jučerašnji, Svjetski dan voda, tradicionalno je obilježen informativno edukativnim aktivnostima koje su namijenjene mladima. Tako su učenici Srednje škole Jastrebarsko posjetili Vodospremu Draga Svetojanska (prvi objekt izgrađen u okviru projekta Naša voda, naša budućnost), gdje su ih u ime domaćina pozdravili: Tomislav Ciban tehnički direktor tvrtke Vode Jastrebarsko i zamjenik gradonačelnika Domagoj Šlat.

Šlata smo pitali, kakvu bi poruku povodom Svjetskog dana voda, uputio svojim sugrađanima:

 

Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog dana voda, u našem je gradu, dakle, u znaku projekta Naša voda, naša budućnost, čija je vrijednost gotovo 170 milijuna kuna. 72% neto iznosa sufinancira se europskim novcem, a ostatak iznosa, osiguravaju Grad Jastrebarsko i tvrtka Vode Jastrebarsko, koja i provodi ovaj projekt:

 

Projekt je započeo u listopadu 2017., a u ožujku 2021. godine planira se dovršetak radova, koji obuhvaćaju dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda, te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Zamjenika gradonačelnika Domagoja Šlata, pitali smo odvijaju li se radovi po planu?

 

Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close