Jaska i okolicaVijesti

Večeras pretpremijera predstave Nine Škrabea “Fine strine s Opatovine”

U okviru 34. zagrebačkog histrionskog ljeta, danas će pretpremijerno će biti izvedena predstava pod nazivom “Fine strine s Opatovine”. Riječ je o djelu popularnog komediografa, Jaskanca Nine Škrabea, najizvođenijeg histrionskog autora.

Ovo njegovo, najnovije kazališno djelo, inspirirano je glasovitom crnom komedijom Arsen i stare čipke, iz 1939. godine, no Nino Škrabe i u Finim strinama, kao i u svojim dosadašnjim histrionskim hitovima (poput Ljubice, Idu svati, Muke po Iveku, U Plavom podrumu i Francekovoj teti), ideje izvornog djela, majstorski prenosi u današnju hrvatsku društvenu i vremensku situaciju i prilagođava našem mentalitetu i jeziku.

Ovaj puta njegove su humorističke bodlje ponajviše usmjerene prema junacima crnih kronika, čiji doživljaji i fotografije danas zauzimaju gotovo sve novinske rubrike, od prve do zadnje stranice, od politike do
sporta.

Fine strine režira Zoran Mužić, najizvođeniji histrionski redatelj, pa se po prvi puta u jednoj predstavi Histriona, susreću njihov najizvođeniji redatelj i najizvođeniji pisac. U Finim strinama glume i dva Jaskanca: Franjo Kuhar i njegov sin Martin, kao i Slavica Knežević, Ankica Dobrić, Andrej Dojkić, Davor Svedružić, Vanda Winter, Tomislav Martić, Damir Lončar, Žarko Savić i Dinka Vuković.

Premijera će biti ove subote, 13. srpnja, a pretpremijere, danas te naredna dva dana – u četvrtak i petak, 11. i 12. srpnja. Ova histrionska predstava, igrati će se sve do 31. kolovoza, svakoga dana, osim nedjelje i ponedjeljka, od 21 sat, na ljetnoj pozornici Opatovina.

foto:

Foto
Histrion

Povezane vijesti

Back to top button