Jaska i okolicaVijesti

Večeras u muzeju otvorenje izložbe Jaskanke Ane Feiner Žalac

U Galeriji Gradskog muzeja Jastrebarsko večeras se otvara izložba slika naše sugrađanke, istaknute suvemene hrvatske umjetnice, akademske slikarice i grafičarke Ane Feiner Žalac kojom se muzej pridružuje obilježavanju Dana grada odnosno proslavi 770. rođendana Jastrebarskog.

Impresivno i svestrano umjetničko djelovanje Ane Feiner Žalac ostvareno je najvećim dijelom u Njemačkoj, gdje je provela svoj radni vijek. Osim izrazito plodnog likovnog stvaralaštva, bavila se edukacijom, istraživačkim radom, kulturološkim projektima i poezijom.

Rođena u Dolu pokraj Jastrebarskog , nakon završene Škole primijenjene umjetnosti 1965. upisala je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je grafiku u klasi prof. Alberta Kinerta 1969. godine, a daljnje umjetničko usavršavanje nastavlja u Majstorskoj radionici prof. Krste Hegedušića do 1971. te paralelno upisuje poslijediplomski studij grafike za ilustraciju na Akademiji.

Dio bogatog umjetničkog opusa Ane Feiner Žalac moći će vidjeti i Jaskanci na izložbi koja se u Gradskoj galeriji otvara večeras u 19 h. Izložba znakovita naziva “Babe” iz ciklusa je koji u žarište stavlja žene i predstavit će ulja na platnu raznih formata, koja su nastajala devedesetih godina 20. stoljeća. Svečano otvorenje svojim nastupom će uveličati učenici Glazbene škole Jastrebarsko, a pokrovitelji izložbe koja ostaje otvorena do 12. prosinca, su gradonačelnik Zvonimir Novosel i Zagrebačka županija.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close