192/193 infoVijesti

Velika prometna akcija na autocesti A-1: Turski ilegalci, poprilična količina droge i puno drugih prekršaja

S ciljem podizanja opće razine sigurnosti, prevencije i spriječavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela te pronalaska osoba, roba i predmeta koje se dovode u vezu s izvršenjem prekršaja i kaznenih djela, jučer su na autocesti A-1 (Zagreb – Karlovac) u smjeru juga kod odmorišta Draganić, policijski službenici Policijske uprave Karlovačke proveli veliku preventivno-represivnu akciju sudionika u prometu.

Tijekom jučerašnjeg nadzora, odnosno akcije, utvrđen je 41 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 3 prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, jedno kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, jedan prekršaj iz Zakona o radnom vremenu te jedan prekršaj iz Zakona o strancima.

Što se tiče utvrđenog prekršaja iz Zakona o strancima, on se odnosi na devet zateknutih državljana Turske, a za koje je utvrđeno da nezakonito borave u Republici Hrvatskoj.

Više od kile amfetamina i 23,4 g marihuane

Vezano za prekršaje i kaznena djela iz domene kriminaliteta droga ukupno je pronađeno 23,4 grama suhe biljne tvari nalik na drogu cannabis marihuanu i 1.037,9 grama bijele vlažne praškaste materije nalik na drogu amfetamin. Ujedno, radi se o dosad najvećoj zaplijeni ovog tipa droge (amfetamina) na području PU karlovačke i po količini i po kvaliteti.

Akciju su karlovački plavci proveli u suradnji s inspekcijskim službama Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture (Inspekcija cestovnog prometa), Ministarstva poljoprivrede (Veterinarska i Šumarska inspekcija), Ministarstva financija (Mobilna jedinica carine Zagreb), Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Centrom za vozila Hrvatske, Autocestama Rijeka – Zagreb te policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke.

Shodno tome, zabilježeni su i mnogi ostali prekršaji:

Iz nadležnosti Ministarstva financija (Mobilna jedinica carine Zagreb) utvrđena su četiri prekršaja i to tri prekršaja iz Zakona o trošarinama i jedan prekršaj iz Zakona o provedbi carinskog zakonodavstva EU.

Iz nadležnosti Veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede utvrđena su dva prekršaja iz Zakona o veterinarstvu, a iz nadležnosti Ministarstva zaštite okoliša i energetike jedan prekršaj iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Ujedno, na izvanredni tehnički pregled upućeno je 16 vozila od kojih 14 nije zadovoljilo tehničku ispravnost, zbog čega su dva vozila isključena iz daljnjeg sudjelovanja u prometu, a ostali vozači sankcionirani su sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Rezultati su javnosti predstavljeni danas na konferenciji za medije u prostorijama Policijske uprave
Karlovačke, a prezentirao je voditelj Službe policije Jure Pavlinić.

Komentari:

Oznake

Slične teme:

Close