SportVijesti

Velika svečanost povodom 40 godina motocrossa u našem kraju i 35. obljetnice Motocross kluba Jaska

Audio vijest:

Velikom svečanošću pretprošle su subote obilježene dvije velike obljetnice motocrossa u Jastrebarskom, odnosno Mladini. Ove se godine, naime, navršava 40 godina od kako se motocross natjecanja održavaju u našem kraju, a ujedno je i 35. obljetnica postojanja i djelovanja Motocross kluba Jaska.

Tim povodom najprije je u Domu motocrossa u Mladini otvoren Muzej motocross kluba Jaska Vilko Sever. Predsjednik jaskanskog Motocross kluba, Mladen Čop:

 

Svoj doprinos svemu tome davao je Stjepan Mataušić koji je za Muzej motocrossa imao samo riječi hvale.

 

Slično govori i naš najpoznatiji vozač motocrossa Goran Gorički.

 

A motocross klubu Jaska pomoć i podršku u protekla tri desetljeća daje i Ivan Penić.

 

Motocross klub Jaska jedan je od najaktivnijih i najtrofejnijih klubova u Hrvatskoj, a njegovih početaka prisjeća se Pavao Budinšćak.

 

Jaskanci su se u protekla 4 desetljeća pokazali kao uspješni organizatori natjecanja u supercrossu, motocrossu, quadcrossu, trialu, cross countryju, super enduru, moto slalomu i moto rallyju, o čemu svjedoče brojni trofeji i fotografije izloženi u novo otvorenom Muzeju motocross kluba Jaska Vilko Sever. Pavla Budinšćaka pitali smo je li taj prostor u Mladini, u sklopu kojega se nalazi i Muzej motocrossa, moguće nekako oživjeti i otvoriti za javnost?

 

Na subotnjoj proslavi 40. obljetnice motocrossa i 35. obljetnice Motocross kluba Jaska, bio je i negdašnji vozač Josip Peršin s kojim je kratko razgovarao naš novinar:

 

Naš Zdenko Vuković Cena razgovarao i s Ivanom Lafterom:

 

foto:

 

video, dokumentarni film:

Povezane vijesti

Back to top button