Jaska i okolicaVijesti

Velike štete nakon nevremena na klinčaselskom području | FOTO

Veliko olujno nevrijeme, zahvatilo je jučer poslijepodne i dio klinčaselskog područja. Jaka kiša i tuča veličine manje jabuke uz snažan vjetar pogodili su jučer iza 17 sati područje Klinča Sela i Zdenčine, ponajviše na potezu od stare Karlovačke do autoceste.

I nama i susjedima je prokišnjavalo kako nam je krovove oštetilo!

Razbijene solarne ploče

Tamošnji stanovnici kažu da ne pamte takvo nevrijeme, koje je nosilo crijepove s krovova i razbijalo stakla na automobilima, polomilo plastenike te uništilo nasade povrća i voćaka. Cestama su tekli potoci vode, pa su se automobili otežano kretali, a na staroj Karlovačkoj morali su i stati dok nije prestala tuča, koja je na vozilima učinila ogromne štete.

Uništeno je, dakle, dosta automobila i krovova, a velika je i šteta na poljoprivrednim površinama, čiji razmjeri će se tek utvrditi, pa je načelnik općine Klinča Sela – Miljenko Vučković, za naš radio izjavio da će od župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića tražiti proglašenje elementarne nepogode.

“I nama i susjedima je prokišnjavalo kako nam je krovove oštetilo” – kaže nam naša slušateljica i dodaje: “Odštete su sramotne. Mi imamo OPG, prošle godine za uništene usjeve dobili smo 80 kn. Tada smo osigurali kuću, jer je i onda u ovo vrijeme bilo opako. Sad su mi plastenici skroz uništeni. Dva starija, jedan od prošle godine i jedan star mjesec dana. Njih se ne može ni osigurati, ne daju.”

Fotografije: slušatelji Radio Jaske

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close