SportVijesti

VIDEO | Ekspresna pobjeda ‘Svetojanskog gladijatora’ Marka Budinšćaka u Karlovcu

Veliku potporu s tribina imao je u petak navečer u Karlovcu u “Noći gladijatora” Jaskanac Marko Budinšćak koji se, u posljednjoj MMA borbi večeri borio s Edisom Bešićem iz BiH i ostvario ekspresnu pobjedu tehničkim nokautom.

Marko je, naime, vrlo brzo uspio srušiti suparnika, a potom ga polugom na stopalo prisilio da preda meč. “Svetojanski gladijator” Marko Budinšćak član je KBK Old lion iz Karlovca u čijoj je uspješnoj organizaciji i održana “Noć gladijatora” koja je okupila mnoge fanove borilačkih vještina iz Karlovca i okolice.

“Ili ću naći put ili ću ga napraviti sam”

“Ili ću naći put ili ću ga napraviti sam” moto je kojim je Marko Budinšćak – Ćubi iz Prodin Dola krenuo na “Noć gladijatora” u karlovačkoj sportskoj dvorani na Rakovcu i donio ponos svim Jaskancima veličanstvenom pobjedom nad opasnim protivnikom iz Tuzle. Edis Bešić je, naime, profesionalac u MMA borbama s 15-godišnjim iskustvom u borbama po Europi.

U pretposljednjoj borbi večeri na “Noći gladijatora” Marko je u prvoj minuti prve runde protivnika srušio na parter, uputio mu nekoliko udaraca u arkadu da bi ga zatim podigao od poda, uhvatio mu lijevu nogu i napravio polugu na potkoljeničnoj kosti. Zahvat je to koji, ako se ne prekine, lomi kosti te uz ogromnu bol prisiljava na predaju, a što se vrlo brzo i dogodilo.

Markov kondicijski trener Damir Miljković kaže kako se ovakvo majstorstvo ne događa slučajno, već je plod mnogogodišnjih treninga i skupljanja iskustava. Treninzi koje Marko radi godinama sve su samo ne monotoni – od hrvanja u kojem se ove godine okitio titulom prvaka Hrvatske, do boksa, juda, jiu jitsua, kickboxinga i dr.

“Radio je s puno kvalitetnih trenera i sparing boraca, kondicijski je bio spreman izdržati duplo vrijeme predviđeno za borbu u ringu, ali je ipak njegov instinkt prepoznao slabost protivnika te ga savladao na najmanje bolan način.” – ukratko prepričava tijek večeri Miljković (koji osim što je kondicijski trener i u ulozi je svojevrsnog menadžera), a uz njega, Markov pobjednički tim su činili Marko Sladin (kickbox), Ante Milković (hrvač svjetske klase) i Nenad Alilović (bivši borac MMA).

Veselje nakon ekspresne pobjede potrajalo je do 2 sata u noći, a već u subotu u 9 jutro Marko je nastupio u hrvačkoj ligi gdje je odnio dvije velike pobjede i pomogao svom klubu da se plasira na 2. mjesto. Tek jučer Budinšćak je od borbi odmorio posjetivši zagrebački Advent s obitelji i kumovima.

Back to top button