192/193 infoPolicija

Vikend pun intervencija jaskanskih plavaca

Posljednja tri dana, policijska akcija “Nadzor alkohola, droge i brzina” provodila se i na području koje pokriva policijska postaja Jastrebarsko, a evidentirano je ukupno 16 prekršaja. Tako jaskanski plavci izvještavaju o 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 6 prekršaja prekoračenja brzine te 6 ostalih prekršaja.

Osim akcije, za vikend se bilježi i 11 situacija u kojima su djelatnici policije morali intervenirati. Četiri krađe, dvije prometne nesreće, dva požara, po jedna provala, narušavanje javnog reda i mira te oštećenje imovine, epilog su policijskih vikend intervencija.

U petak provala i dvije krađe

U petak u 7:50 sati zaprimljena je dojava o provali u obiteljsku kuću u Jastrebarskom, u 12:20 sati stiže dojava o narušavanju javnog reda i mira na parkiralištu u Jastrebarskom, gdje je 50-godišnjak muškarac verbalno napao 69-godišnju ženu. Srednjovječnom muškarcu slijedi optužni prijedlog.

U 16:30 sati prijavljena je krađa mobitela i osobnih dokumenata iz nezaključanog osobnog vozila na parkiralištu u Volavju, a u 18:25 na policiju se dojavljaju i o krađi alata iz drvene barake u mjestu Dvoranci. U obje situacije obavljen je pregled mjesta događaja i nastavlja se s daljnjim radom.

S 1,35 promila u prometni znak

Subotnje jutro (9:50 h) donosi dojavu o krađi vodomjera iz šahte, a 5 minuta kasnije i o oštećenju prozora na garaži. Obje situacije dogodile su se u Jaski, a plavci su obavili pregled mjesta događaja te s radom nastavljaju.

Prvo od dva požara dogodio se u subotu u 14:30 sati, kada je gorjela suha trava i nisko raslinje na neobrađenom zemljištu u Prodin Dolu. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Sveta Jana, a nije bilo ozlijeđenih osoba niti je nastala materijalna šteta.

Prometna nesreća s ozlijeđenim osobama dogodila se na subotnje veče (20:40 h) u mjestu Donja Kupčina, gdje je 22-godišnji vozač vozač pod utjecajem alkohola od 1,35 promila, uslijed nepropisnog kretanja, svojim autom udario drugo kojim je upravljala 53-godišnja vozačica. Prilikom nesreće oboje su zadobili tjelesne ozljede.

[the_ad id=”9777″]

I u nedjelju požar

U nedjelju u 13 sati u PP Jastrebarsko pristiže dojava o krađi benzina na benzinskoj postaji u sklopu autoceste u Donjem Desinec Tamo je nepoznati vozač natočio gorivo u spremnik vozila nakon čega se udaljio ne plativši račun u iznosu od 750 kuna.

U 14:30 sati u Jastrebarskom se 39-godišnji vozač osobnog automobila, prilikom nepropisnog kretanja zabio u prometni znak i napravio materijalnu štetu.

Malo iza 16 sati jučer je gorjelo i u mjestu Tržić. Požar u staji ugasili su pripadnici DVD-a Klinča Sela. Ozlijeđenih osoba nije bilo, no nastala je manja materijalna šteta.

Komentari:

Adblock detektiran

Podržite nas tako da dozvolite prikaz oglasa