Livestream
SportVijesti

Vinogradar ponovno prvi u 3. HNL zapad, koliko i što ih dijeli od 2. HNL?

Nogometaši Vinogradara opet su na čelu ljestvice 3. Hrvatske nogometne lige zapad. S 2:0 pobijedili su Dubravu u Mladini i uz kiks Opatije zasjeli na vrh trećeligaškog nogometnog društva.

Oba pogotka postigao je Igor Prijić, najbolji strijelac lige, u 75. minuti iz kaznenog udarca te u posljednjoj minuti utakmice za konačnih 2:0. Opatija je istim rezultatom poražena kod Vrapča pa su sada zeleni iz Mladine zbog bolje gol razlike vodeća momčad lige.

Trener Vinogradara Stjepan Gomerac:

 

I Vinogradar i Opatija sada imaju po 60 bodova, no Vinogradar ima gol razliku +36, a Opatija +27. Do kraja prvenstva ostalo je 6 kola, a u slučaju istog broja bodova odlučivala bi ukupna gol razlika.

 

Koliko su zeleni blizu tj. daleko od 2. HNL?

Poznato je kako ove sezone dva najuspješnija sastava 3. HNL lige zapad, mogu ostvariti plasman u višu ligu – 2. HNL. Uvjeti za ulazak u 2. HNL su da momčad na kraju prvenstva nalazi u TOP-4 kluba i da dobije licencu. U prvom stupnju licenciranja ni jedan od četiri pretendenta iz lige licencu nije dobio. Odbijeni su Vinogradar, Opatija, Dubrava i Zagreb. Žalbu na odbijanje licence, Vinogradar je podnio, što znači da u klubu iz Mladine žele igrati 2. HNL. Zagrebov zaostatak je prevelik za ulazak u prva četiri sastava, Opatija se nije žalila, tako da su realni aspiranti za 2. HNL samo Vinogardar i Dubrava. Da će zeleni sezonu završiti među 4 sastava lige, poprilično je izvjesno s obzirom da trenutno 5-plasiranom Kurilovcu bježe 12 bodova, a do kraja je za odigrati još 6 kola.

Izvlači se zaključak kako Vinogradara od 2. HNL zapravo dijeli samo odluka HNS na uloženu žalbu. Ako žalba Vinogradara bude prihvaćena, zeleni će igrati Drugu Hrvatsku nogometnu ligu.

Rok za donošenje konačnih odluka o žalbama je 20. svibnja, a biti će objavljene najkasnije do 25.-og ovog mjeseca.

Da nogometni klub Vinogradar ima ambiciju ići u Drugu ligi, u razgovoru nam je nagovijestio i trener Stjepan Gomerac:

 

U cijeloj ovoj zamršenoj situaciji, postoji i jedan ‘veliki ali’. Ako bi Vinogradar, sada, nakon uložene žalbe, zaista i dobio licencu za Drugu ligu, a nakon toga iz nekog razloga odustao od nje – primjenjuje se HNS-ov članak 16. Pravilnika o licenciranju koji kaže da primatelj licence ne može odustati od licence, uz dodatak: “Ako je klub odustao od licence 30 ili više dana od početka natjecanja bit će prebačen u jedan rang niži od postojećeg, a ako je klub odustao u razdoblju kraćem od 30 dana prije natjecanja klub se izbacuje u najniži stupanj natjecanja.”

Konačnu odluku o licenciranju, HNS mora donijeti do 20. svibnja.

Komentari:

Oznake

Slične teme:

Close