Jaska i okolicaVijesti

VINSKI LAUREATI | Tomislav Tomac proglašen osobom godine

Jučer navečer u zagrebačkom hotelu Sheraton dodijeljene su nagrade osobama i poduzećima za doprinos u razvoju kulture vina, pokretanju trendova, očuvanju vinske tradicije, afirmaciji umjerenosti konzumacije, poticanju znanosti o vinu, promociji kvalitete vina, kao i zbog drugih djela kojima su zadužili vinsku scenu Hrvatske.

Nagrade su se dodjeljivale u osam kategorija, od kojih se četiri odnose na postignuća trgovaca, četiri na postignuća vinarija, a izabrani su i vinarija i osoba godine.

Za Römerquelle osobu godine izabran je jaskanski vinar Tomislav Tomac, najzaslužniji za napredak i profiliranje Plešivice kao naše “šampanjske vinske regije”, začetnik trenda “narančastih” vina iz amfora, te vinar čiji je pjenušac Amfora prošle godine uvršten na Decanterovu listu 75 Stellar Buys.

Foto: FB / Danijela Mirošević

Nagrada Römerquelle vinarija godine pripala je Vinariji Benvenuti, koja je najboljom proglašena i u regiji Istra, dok je Vinarija Tomac osvojila nagradu za najbolju u regiji Bregovita Hrvatska.

POGLEDAJTE I OVO  'Stonoga Goga' sutra u Domu kulture

Titulu zaslužnika i nagradu za godišnja postignuća osnovali su Römerquelle i tvrtka Vinart specijalizirana za promociju i marketing vina, koju vodi Saša Špiranec, stručnjak za vino, publicist i organizator brojnih vinskih manifestacija. Osnovan je odbor koji se sastoji od podjednakog omjera renomiranih vinskih i gastro novinara, te sommeliera najuglednijih hrvatskih restorana koji su kao predstavnici vinskog tržišta ocijenili koji su to pojedinci čiji su uspjesi osobito pridonijeli razvoju i afirmaciji dobrih vina.

 

Person of the year🍾🍾 Vinart annual achievements-awards winner #awards #winemaker

Objavu dijeli Tomac vinarstvo (@tomacwinery)

Komentari:

FOTO
FB / Danijela Mirošević

Ako ste propustili:

Close