Jaska i okolicaVijesti

Vode Jastrebarsko preuzele vozilo za održavanje sustava odvodnje

Novo, suvremeno vozilo za održavanje sustava odvodnje na području aglomeracije Jastrebarsko, vrijedno više od 2 milijuna i 800 tisuća kn isporučeno je jučer gradskoj tvrtki Vode Jastrebarsko u okviru projekta “Naša voda, naša budućnost”, a od dobavljača ga je preuzeo direktor tvrtke, Mario Brnabić.

“Nabava ovakvog modernog vozila velik je korak u unapređenju naših usluga, koji će našim radnicima omogućiti veću fleksibilnost u radu te još bržu reakciju kod rješavanja interventnih slučajeva. Vozilo nam je nužno i zbog kvalitetnog upravljanja novoizgrađenom infrastrukturom u okviru projekta, kojom će se stanovnicima znatno podići razina kvalitete života”, izjavio je Brnabić.

Isporuci vozila prisustvovao je i Domagoj Šlat, zamjenik gradonačelnika koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo napretkom projekta “Naša voda, naša budućnost” koji, prema Šlatovim riječima, predstavlja dosad najveću investiciju u povijesti našeg grada i svima treba poslužiti kao primjer kvalitetnog korištenja sredstava iz EU fondova na dobrobit svih građana. Šlat je ujedno zahvalio mještanima koji žive i rade u zoni građevinskih radova na strpljenju i razumijevanju koje iskazuju, svjesni da su sve aktivnosti usmjerene na njihov boljitak u budućnosti.

Nakon isporuke vozila uslijedit će edukacija i obuka radnika Voda Jastrebarskog kako bi u potpunosti svladali sve performanse vozila te ga počeli primjenjivati na terenu. Moderno vozilo koristit će se za održavanje kanalizacijskog sustava, čišćenje i uklanjanje nečistoća iz kanalizacijskih cijevi te njihovo transportiranje do mjesta deponiranja. Kako će djelatnicima Voda Jastrebarsko omogućiti da sami održavaju postojeću i novosagrađenu kanalizacijsku mrežu te da svojim korisnicima prazne septičke jame, doprinijeti će podizanju razine kvalitete i brzine usluge. Vozilo ima i posebnu nadogradnju koja omogućava istovremeno ispiranje i uklanjanje nečistoća te njihovo spremanje na siguran način, bez izlijevanja, u poseban spremnik zapremnine 10.000 litara, a zahvaljujući mogućnosti zaokretanja može doprijeti do svakog mjesta.

Projekt “Naša voda, naša budućnost” obuhvaća poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Jastrebarsko i najveća je investicija u povijesti grada. Usmjeren je na dodatno podizanje kvalitete jaskanske vode tako što će unaprijediti planiranje i spremanje zaliha pitke vode, smanjiti zagađenje prirode te povećati razinu zaštite okoliša. Ukupna je vrijednost projekta gotovo 170 milijuna kuna, a čak 72% neto iznosa sufinancira se sredstvima Europske unije kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija” za razdoblje 2014. – 2020., dok ostatak iznosa financiraju Grad Jastrebarsko i Vode Jastrebarsko. Radovi su počeli u listopadu 2017. godine, a njihov se dovršetak očekuje u ožujku 2021. godine. Obuhvaćaju zahvate na 15 različitih gradilišta gdje se izvodi dogradnja sustava vodoopskrbe, dogradnja i rekonstrukcija sustava odvodnje otpadnih voda te izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s III. stupnjem pročišćavanja.

Sličan sadržaj

Back to top button