Jaska i okolicaVijesti

Izvanredna međugradska linija za zdravstvene i policijske djelatnike na relaciji Karlovac – Jaska – Zagreb

Autobus će polaziti iz Jastrebarskog u 5:20 i 17:20 h sa svih stajališta u gradu

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je jučer Odluku kojom se uvodi izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19.

Naime, nakon Odluke o ukidanju javnog prijevoza, Grad Jastrebarsko kao i niz drugih gradova i općina, zatražio je od Županijskog stožera civilne zaštite da prenese inicijativu o uvođenju izvanredne međugradske autobusne linije za zdravstvene i policijske djelatnike na nacionalnu razinu kako bi se omogućio prijevoz do radnih mjesta djelatnicima koji su nužni za normalno funkcioniranje zdravstvenog sustava i sigurnosti.

Nacionalni stožer Civilne Zaštite prihvatio je prijedlog i donio odluku o uvođenju posebnog linijskog prijevoza dva puta dnevno na relaciji Karlovac – Jastrebarsko – Zagreb i obrnuto s polaskom u 5 i 17 h iz Karlovca kod željezničkog kolodvora sa stajalištima u Draganiću, Jastrebarskom, Klinča Selima, Rakovom potoku, Stupniku i na okretištu Črnomerec u Zagrebu.  Povratak iz Zagreba istom rutom bit će također dva puta dnevno, u 8 i 20 h.

Autobus polazi iz Jastrebarskog u 5:20 i 17:20 h sa svih stajališta u gradu.

Autobus će se zaustavljati i u susjednom Draganiću, na stajalištu u centru naselja, kod zgrade općine te u Luliću, također i na stanici u središtu Klinča Sela.

Ulaz u autobus je isključivo na stražnja vrata, svi putnici, a to će moći biti isključivo zdravstveno-medicinsko osoblje i policijski službenici te kako je odlukom naknadno nadopunjeno, pripadnici profesionalnih vatrogasnih postrojbi te djelatnici MORH-a, moraju se pridržavati mjera socijalnog distanciranja te obavezno imati sa sobom valjanu propusnicu koji im je izdao njihov poslodavac i osobnu iskaznicu. Prijevoz na ovoj liniji za navedene kategorije građana je besplatan.

Ova izvanredna autobusna linija prometuje od danas, a uslugu će obavljati prijevoznička tvrtka Autoturist Samobor.

Novi vozni red koji se tiče Jastrebarskog:

Vozni redovi drugih gradova dostupni su OVDJE.

 

Back to top button