Jaska i okolicaVijesti

Vraća se “Plac mljac”, sutra domaći proizvodi opet kod crkve

Nakon puna tri mjeseca Jaskanci će ponovno na jednom mjestu imati priliku nabaviti razne domaće proizvode naših OPG-a na popularnom sajmu “Plac mljac” koji će se na platou pored crkve sv. Nikole održati sutra, 6. lipnja.

Uz svježe i kvalitetno sezonsko voće i povrće, sir i ostale mliječne proizvode, ulja, med, ljekovite pripravke, čajeve, domaći češnjak, prirodne napitke, pekmeze i dr., ‘Plac mljac’ će sutra ponuditi i veliki izbor gljiva te bogatu paletu drugih zdravih prehrambenih namirnica koje nastaju na malim, lokalnim gospodarstvima koja pokazuju sve više inventivnosti i angažmana. Kako ove godine zbog korona-krize nije bilo moguće u svibnju organizirati sajam cvijeća ‘Cvjetna Jaska’, a lipanjski termin uzgajivačima cvijeća više ne odgovara jer je sezonsko cvijeće već rasprodano, ‘Plac mljac’ je pružio priliku uzgajivačima cvjetnih trajnica i sukulenata da na ovaj način plasiraju svoje proizvode, tako da će u subotu, od 8 do 14 sati, na platou pored crkve, osim prehrambenih proizvoda biti i sadnica cvijeća, pa će ponuda doista biti raznolika, šarena i sveobuhvatna.

‘Plac mljac’ je na inicijativu Centra za kulturu Jastrebarsko i organizacije Hram pokrenut u rujnu prošle godine i zasad se održavao jednom mjesečno, no veliko zanimanje Jaskanaca potvrđuje kako bi njegovo održavanje moglo i trebalo biti i češće.

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close