Jaska i okolicaVijesti

Vrtićkoj odgojnoj skupini ‘Elmeri’ prva nagrada na likovnom natječaju Šumarskog instituta

Montessori odgojna skupinaElmeri, Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko, osvojila je prvo mjesto u kategoriji skupnih radova na ovogodišnjem likovnom natječaju Hrvatskog šumarskog instituta, koji se tradicionalno organizira u okviru Dana otvorenih vrata.

Ove je godine na likovni natječaj s temom “Drveće – spomenici prirode”, pristiglo čak 385 radova učenika osnovnih škola i djece dječjih vrtića iz cijele Hrvatske. Nakon pregleda svih radova, stručno je povjerenstvo izabralo pobjedničke radove u pet kategorija, a u kategoriji “skupni radovi” najboljim je proglašen rad Montessori odgojne skupine Elmeri jaskanskog dječjeg vrtića, čije su mentorice Maja Sabadi, Mihaela Pustaj i Kristina Vučić.

Elmeri

U istoj kategoriji, dakle, “skupnih radova” i treće je mjesto pripalo Jaskancima, točnije učenicima OŠ Ljubo Babić: Josipu Paveliću, Niki Strizirep, Jeleni Kovačević, Ivoni Ciban i Tari Mesić. Njihova je mentorica Ines Vojvodić.

OŠ Ljubo Babić

Među najboljim likovnim radovima u kategoriji učenika osnovnih škola – od 5. do 8. razreda, drugo mjesto osvojio je Nikola Marečić iz OŠ Kardinal Alojzije Stepinac, Krašić, čija je mentorica Martina Štengl Šoić.

Nikola Marečić

Svi nagrađeni likovni radovi biti će izloženi idućega četvrtka, 23. svibnja za vrijeme Dana otvorenih vrata Hrvatskog šumarskog instituta, kada će biti uručena i priznanja svim nagrađenim. Djelatnici Šumarskog instituta za Dan otvorenih vrata pripremaju i ove godine bogat, raznolik i zanimljiv program prilagođen svim uzrastima, a tim povodom, cjelokupni asortiman ukrasnog bilja, do 30. svibnja snižen je 20%. Rasadnik je otvoren od ponedjeljka do petka u vremenu od 7 do 15, a subotom od 9 do 14 sati.

Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close