Web portal Radio Jaske ušao u ‘klub milijun’

Web portal našeg medija www.radio-jaska.hr ovih je dana zabilježio okruglih MILIJUN pregleda stranica u tekućoj godini, i to više od 100 dana prije isteka kalendarske 2020. godine.

Koji su sve razlozi za tako veliku posjećenost, najbolje znate upravo vi, naši čitatelji i slušatelji, a ovim prilikom vam se ispred uredništva zahvaljujemo na vjernosti.

Ako radimo usporedbu pregleda stranica našeg portala rezultati su sljedeći. U prvoj godini portala, 2016. godine, bilježimo 305 tisuća pregledanih stranica. Naredna 2017. g. donosi povećanje od 48% i broj pregledanih stranica raste na 453 tisuće, a rast posjećenosti se nastavlja i u 2018. godini kada je ukupni broj pregleda 479 tisuća. U prošloj godini bilježimo porast za 36 posto što znači da je u 2019. godini broj pregledanih stranica bio 653 tisuće. Aktualna 2020. godina rekordna je te je s danom 10. rujan probijen broj od milijun pregleda stranica našeg portala, a s obzirom da je do kraja godine ostalo još preko 100 dana, povećanje će u usporedbi s prošlom godini biti otprilike stopostotno!

Od ostalih podataka iz izvora Google Analytics, recimo kako 90% svih posjetitelja dolazi iz Hrvatske, 4% iz Njemačke, a treće mjesto s 2% zauzimaju posjetitelji iz Sjedinjenih američkih država. Ljestvicu top10 zatvaraju posjetitelji iz Kanade, Švicarske, BiH, Slovenije, Srbije, Austrije i Velike Britanije.

Iz istog izvora prenosimo i dobne skupine posjetitelja našeg portala. Najviše ih je u dobi od 25 do 34 godine – skoro četvrtina, tj. njih 24%. Slijedi dobna skupina 35 do 44 godine koja čini 22% posjetitelja, a oni između 45 i 54 godine čine 21% svih posjetitelja. Posjetitelja u dobi od 55 do 64 godine je 17%, onih u dobi 65 i više godina 10%, a mlađih od 24 godine je 6%.

Google Analytics, koji rezultate bilježi na temelju prihvaćanja kolačića u internet preglednicima, također izbacuje i podatak po spolu, pa prema toj kategoriji 60% posjetitelja čine žene, a 40% muškarci.

Ponovimo još jednom za kraj, u prvoj polovici rujna, web portal Radio Jaske www.radio-jaska.hr zabilježio je okruglih MILIJUN pregleda stranica u tekućoj kalendarskoj godini.

Radio Jaska dobitnik ovogodišnjeg Zlatnog miša, HURiN-ove nagrade za najbolju web stranicu

Back to top button