Jaska i okolicaSportVijesti

Za djecu oboljelu od malignih bolesti biciklima odvozili 3.100 km u 13 dana

foto, audio, video

Biciklistički trojac – Jaskanac Ivan Puškarić i njegovi kolege Marko Kos iz Zgreba i Marko Deša iz Krka, uz logističku pratnju Dražena Bukete i Tomislava Koleca, u 13 dana prevalili su biciklima put od 3.100 km duž cijele granice Hrvatske, a jučer su se vratili tamo odakle su na Veliku Gospu i krenuli – u Jastrebarsko.

Pokretač akcije bio je upravo naš sugrađanin Ivan Puškarić:

 

 

Udruga Krijesnica pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti i njihovim obiteljima pružajući psihosocijalnu, pravnu i materijalnu pomoć. Cilj i svrhu ovog humanitarnog putovanja naglašava Marko Deša:

 

Treći član biciklističke ekspedicije bio je Marko Kos koji je dio puta pauzirao zbog ozljede:

 

Na putu od 3.100 kilometara i preko 30.000 metara uspona, obišli su cijelu Hrvatsku od Jastrebarskog preko Žumberka, Istre, Dalmacije, Slavonije, Podravine i Zagorja pa do povratka u naš grad, gdje su ih na glavnom gradskom trgu, uz obitelj i prijatelje, u slavljeničkoj atmosferi dočekali predstavnici udruge Krijesnica, gradski čelnici, članovi Tilček Team-a, Svetojanske mažoretkinje, tamburaši i 100-tinjak naših sugrađana, među njima Igor Plantaš i Antonija Kokot.

 

 

Podršku je ustupanjem kombija za logistiku pružila gradska Sportska zajednica i njezin predsjednik Domagoj Šlat:

 

Putovanje su svakodnevno pratili i iz Tilček Team-a čiji je Ivan Puškarić član. Ispred Tilčeka govori Stjepan Kišić:

 

 

Na glavnom jaskanskom trgu, uz obitelj i prijatelje, glavne aktere humanitarne akcije jučer su u slavljeničkoj atmosferi dočekali i gradski čelnici, članovi Tilček Team-a, Svetojanske mažoretkinje, 100-tinjak naših sugrađana, kao i tamburaši s prigodnom pjesmom Lijepa li si jer su pravo cijelu Hrvatsku i sve njezine ljepote u posljednjih 13 dana Ivan, Marko i Marko obišli.

DONIRAJTE AKCIJU OVDJE

Jedan dio humanitarne akcije “Pedalom za Krijesnice powered by Tia mobiteli” tako je uspješno završen, dok uplate donacija traju još tri tjedna tijekom kojih je cilj prikupiti 100 tisuća kuna. Donacijama se priključio i Grad Jasterbarsko s iznosom od 10 tisuća kuna, a ček je za jučerašnjeg dočeka uručio gradonačelnik Zvonimir Novosel.

 

DONIRAJTE AKCIJU OVDJE

Među 100-tinjak naših sugrađana na dočeku je bio i mali navijač Šimun koji je kratko poručio:

 

Bravo!

Povezane vijesti

Back to top button