Jaska i okolicaVijesti

Za sedam manifestacija sa šireg jaskanskog područja ukupno 180 tisuća županijskih kuna

Na temelju mišljenja Povjerenstva za potpore manifestacijskom turizmu, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je prije nekoliko dana Odluku o odabiru manifestacija značajnih za turističku ponudu Zagrebačke županije za 2018. godinu.

Među 34 projekta koja su (temeljem provedenoga Javnog natječaja) dobila bespovratnu županijsku financijsku potporu, u ukupnom iznosu od 985 tisuća kuna, nalazi se i 7 projekata sa šireg jaskanskog područja kojima je odobreno ukupno 180 tisuća kuna.

Najveći iznos, 50 tisuća kuna, odobren je Gradu Jastrebarskom za organiziranje ovogodišnjih Dana vina. Turističke zajednice Krašića i Pisarovine, dobile su svaka po 30 tisuća kuna, za manifestacije Dani krašićkog kraja i Kupske večeri.

Ljetu u Jaski, odnosno Centru za kulturu Jastrebarsko, odobreno je 20 tisuća, a isti iznos namijenjen je i Javnoj ustanovi Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje za Tisućljeće kulinarstva u Budinjaku.

15 tisuća županijskih kuna odobreno je jaskanskoj Turističkoj zajednici za predstojeći Advent u Jaski, a isto toliko namijenjeno je i pisarovinskoj Turističkoj zajednici za nedavno održan Etno koncert.

Inače, i ove godine najveći iznos, od 90 tisuća kuna, Zagrebačka je županija odobrila Samoborskom fašniku, te po 80 tisuća ivanić-gradskoj Bučijadi i vrbovečkoj manifestaciji Kaj su jeli naši stari.

Komentari:

Oznake

Slična tema:

Close