Jaska i okolicaVijesti

Za vikend INA delta rally, vozi se i na području Jastrebarskog

Auto klub “INA Delta” iz Zagreba i ove godine organizira svoj tradicionalni “ZAGREB OPEN – INA delta rally”. Natjecanje će se održati ovu subotu i nedjelju, 12. i 13. lipnja, između ostalog i na području Grada Jastrebarskog. Natjecanje se boduje za: FIA Europski rally trofej, Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske u rally-u, Prvenstvo Hrvatske u rally-u i Otvoreno prvenstvo Zagreba u auto rally-u.

Start je u subotu 12. lipnja u 17:01 sati u Zagrebu, a cilj u nedjelju 13. lipnja u isto vrijeme i na istom mjestu.

U subotu se vozi se test vožnja (shakedown) od 11:00 do 14:00 sati i brzinski ispit, “JASKA” dva puta u tijeku dana, sa startom u 18:22 i 20:40 sati na relaciji: Plešivica – Jurjevčani – Vlaškovec – Donja Plešivica – Donja Plešivica te Brzinski ispit Jaska 1 i 2: Repišće – Orešje Okićko – Vlaškovec – Donja Plešivica – Donja Plešivica – Prilipje – Vravov Dol – Gornja Reka – Kupeč Dol – Prodin Dol – Ivančići – Prodin Dol. Navedene prometnice i sve pristupne ceste, uz Odobrenje MUP-a RH, bit će stoga u subotu zatvorene za javni promet od 10:00 do 15:00 sati i od 17:00 do 23:00 sata.

Organizatori mole mještane za punu suradnju u smislu da u vrijeme održavanja natjecanja zatvore sva vrata na ulazima u svoja dvorišta te posebnu pažnju posvetite brizi o djeci, pazeći da su u svakom trenutku na sigurnom. Nadalje, domaće životinje i kućne ljubimce treba držati u zatvorenim prostorima, kako se ne bi nekontrolirano našli na cesti, a svoja vozila ukloniti s prometnica kojima prolazi staza brzinskog ispita. Ukoliko nastupe posebne okolnosti koje zahtjevaju intervenciju hitnih službi, građani se mogu obratiti najbližem sucu (narandžasti prsluk) i/ili redaru (sivi prsluk) koji će biti raspoređeni duž staze.

Back to top button