SportVijesti

Započeo nastavak besplatnog nordijskog hodanja u parku

Popularna sportsko-rekreacijska aktivnost besplatno nordijsko hodanje u parku namijenjena je prvenstveno osobama treće životne dobi, a u Jastrebarskom su je prepoznale sve generacije. Zahvaljujući potpori Grada Jastrebarskog i Zagrebačke županije aktivna rekreacija i vježba pod stručnim vodstvom licenciranih voditelja Nordijskog hodanja, omogućena je tri puta tjedno u perivoju dvorca Erdödy

Program ima i potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, te je uzet kao primjer dobre prakse i već nekoliko godina je uključen u nacionalni projekt Živjeti zdravo, kao program Hodanjem do zdravlja. U društvu voditelja protekli vikend je dvadesetak jaskanskih hodača posjetilo je susjedni Samobor, gdje se održavao 1. Festival Nordijskog hodanja i pješačenja “U susret zdravlju”.

Pa Društvo za sport i rekreaciju “Jastreb extreme” poziva sve zainteresirane da se priključe ovoj vrsti rekreacije. Termini održavanja su, ponedjeljak, srijeda i petak od 18:30 do 19:30 sati, a tada se svi novi zainteresirani mogu pridružiti. Vježbanje svaki put započinje ispred Žitnice u Perivoju Erdody, a ponedjeljkom i petkom hodači, osim u parku, hodaju i ulicama grada dok je srijeda rezervirana samo za aktivnost u perivoju. Dodajmo kako organizatori,  svima koji nemaju, osiguravaju svu potrebnu opremu.

Sličan sadržaj

Back to top button