Jaska i okolicaVijesti

Zatvorena sva dječja igrališta, ukidaju se autobusne linije, a donosimo i druge važne obavijesti

U nastavku donosimo informacije o zatvaranjima ili promjenama radnog vremena objekata u našem neposrednom okruženju.


Od danas su zatvorena sva dječja igrališta na području grada Jastrebarskog i prigradskih naselja. S ciljem daljnjeg provođenja mjera Vlade za suzbijanje širenja korona virusa, te dodatne zaštite stanovništva, a na zahtjev Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Grad Jastrebarsko izvijestio je da su sva dječja igrališta ograđena i zatvorena.


Zbog izvanrednih okolnosti tvrtka Autoturist Samobor koja obavlja javni autobusni prijevoz na jaskanskom području, od sutra (subota 21.3.) ukida četiri autobusne linije. Prestaje voziti na relacijama:

  • JASTREBARSKO – Krašić – PRIBIĆ
  • KLINČA SELO – Repišće – NOVO SELO
  • PISAROVINA – KLINČA SELO
  • JASTREBARSKO – Klinča Selo – ZAGREB (autobusni kolodvor)

Prometovati će samo na relaciji LULIĆ – JASTREBARSKO – ZAGREB (SAVSKI MOST).

Također ostaje autobusna linija ZAGREB (Savski Most) – Kupinečki Kraljevac – DONJA KUPČINA, koja će na toj relaciji prometovati dnevno pet puta, ali samo radnim danom. Novi vozni red Autoturista Samobor primjenjuje se od sutra, 21. ožujka i biti će na snazi do prestanka izvanrednih okolnosti.

NOVO Odlukom Stožera civilne zaštite RH, od 22.3.2020., obustavlja se sav javno linijski prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu u trajanju od 30 dana od dana donošenja odluke.


Obavijest Policijske postaje Jastrebarsko. >> Opširnije <<


Obavijest tvrtke Groblja Jastrebarsko. >> Opširnije <<


Iz Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko. >> Opširnije <<


Obavijest Grada Jastrebarskog:

S ciljem daljnjeg provođenja Vladinih mjera za suzbijanje širenja korona virusa te dodatne zaštite stanovništva potrebno je osigurati mogućnost plaćanja računa fizičkim i pravnim osobama elektroničkim putem, gdje god je to moguće, čime bi se znatno smanjila ili potpuno uklonila potreba osobnog dolaska na šaltere ili u urede.


Na popisu objekata koji ne radi temeljem donesenih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske je i planininarski dom Žitnica na Japetiću. Omiljeno vikend izletište Jaskanaca i stanovnika iz drugih krajeva, kao i mnogih planinara, planinarski Dom žitnica na Japetiću, dakle, do daljnjega također ne radi.


U Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo s radom krenuo novi pozivni centar na kojem građani mogu dobiti informacije o korona virusu. Građanima na upite pozivom na broj 113, od 7 do 22 sata, svaki dan odgovaraju epidemiolozi i drugi stručnjaci. U slučaju opterećenja linija građani će biti preusmjereni na educirane volontere koji rade od svojih kuća.


Dijabetičko društvo Jastrebarsko izvijestilo je sve svoje članove da se nikakve aktivnosti neće provoditi ni održavati u prostorijama društva do daljnjega odnosno do prestanka epidemije i opasnosti od zaraze korona virusom. Za sve ostale informacije, upite i savjete članovi jaskanskog Dijabetičkog društva mogu se obratiti telefonom na broj 091 90 45 990.


Radi prevencije širenja korona virusa i Hrvatsko planinarsko društvo Jastrebarsko odgodilo je sve svoje društvene aktivnosti.


Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije otvorilo je telefon za pružanje psihosocijalne podrške osobama koje se nalaze u samoizolaciji ili karanteni na području Zagrebačke županije. Svi naši sugrađani koji trebaju podršku i razgovor neka se jave na 099 47 02 460 gdje volontiraju educirani psiholozi.


I Hrvatska pošta izvijestila je da je zbog epidemije koronavirusa zaštitila svoje zaposlenike zaštitnim sredstvima, te je skraćeno radno vrijeme poštanskih ureda najkasnije do 18 sati na području cijele Hrvatske.

Hrvatska pošta svim će primateljima kojima uručuje socijalne pomoći i mirovine to činiti i dalje. Bit će isplaćivane od strane poštara koji će biti opremljeni adekvatnim zaštitnim sredstvima.


Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je “Uputu o postupanju i primjeni karantene za vozače teretnih vozila”, a ona se odnosi na trgovačka društva i obrte, te vozače teretnih vozila koji imaju istovar robe u Hrvatskoj. Na području svake županije uspostavljena je karantena s parkirališnim prostorom za kamione, u kojoj će biti smješteni domaći vozači teretnih vozila, nakon istovara tereta. Za Zagrebačku županiju lokacija karantene za vozače je Hotel Otok, odmorište Desinec jug, na auto cesti A1.


Od ponedjeljka 23. ožujka radno vrijeme skraćuje i Stanica tehničkog pregleda Autokluba Jastrebarsko koja će tijekom tjedna od ponedjeljka do petka raditi od 8 do 18 sati, a subotom od 8 do 13 sati. “Molimo vlasnike vozila koja pristupaju tehničkom pregledu da svoje vozilo dobro očiste iznutra i dezinficiraju sa za to namjenskim sredstvima, kako bi čuvali sebe i djelatnike stanice od moguće zaraze.” – poručuju iz Stanice tehničkog pregleda jaskanskog Autokluba.

Sličan sadržaj

Back to top button