Jaska i okolicaVijesti

Završio je, svake godine programom atraktivniji, 5. ŽIS festival | audio

Sinoć je završen još jedan, peti po redu, festival “Život i smijeh”, kojega je Gradsko kazalište Jastrebarsko pokrenulo prije pet godina, u znak sjećanja na prerani odlazak svog člana Mladena Pavlića Žisa.

Festival ima i humanitarni karakter jer svake godine osigurava stipendiranje nadarenih učenika Srednje škole Jastrebarsko, a naredne školske godine, stipendirati će čak troje đaka. U samo pet godina, festival ‘Život i simijeh’, ostvario je veliki uspjeh i postao prepoznatljiv, ne samo na lokalnoj razini, već i puno šire, a svake godine ima sve bogatiji i atraktivniji program namijenjen svim generacijama.

Bilo je tako i ove godine, a i sinoć, posljednje festivalske večeri, jaskanska je kino dvorana bila pretijesna za sve one koji su došli, kako podržati festival, tako i uživati u nastupu jednog od najpoznatijih stand up komičara – Ivana Šarića. Osim što je nastupio bez honorara, Šarić je odlučio osigurati i sredstva za još jednu učeničku stipendiju, pa je, kako zbog toga, tako i općenito zbog uspjeha ŽiS-a, predsjednik Gradskog kazališta – Velimir Kokot, sinoć bio više nego zadovoljan:

 

Dvije učeničke stipendije osigurane su zahvaljujući broju ovogodišnjih prodanih ulaznica, dok je jedna stipendija osigurana zahvaljujući donaciji stand up komičara Ivana Šarića, koji je sinoć do suza nasmijao brojnu jaskansku publiku:

 

Zadovoljan je sinoć bio stand up komičar Ivan Šarić, a zadovoljna je bila i publika:

 

Publika je uživala i u petak navečer, za nastupa Ljubomira Kerekeša, koji je uniformu dimnjačara Štefa, ovaj legendarni glumac, u našem gradu u petak, obukao po 1271. put. Pred jaskanskom kazališnom publikom Kerekeš je nastupio po prvi puta, i oduševio je – svojim specifičnim humorom i nevjerojatnim transformacijama.

 

Organizaciju i ovogodišnjeg festivala ‘Život i simijeh’, pomogli su brojni pokrovitelji, sponzori i donatori, kojima je sinoć, u znak zahvalnosti, Gradsko kazalište Jastrebarsko uručilo priznanja.

 

 

Oznake

Slična tema:

Back to top button
Close