Jaska i okolicaVijesti

Zdenko Šember dobitnik najvišega priznanja Obrtničke komore Zagreb

Dražen Pavek dobio je "Zlatnu diplomu"

Zdenko Šember, vinar iz Donjih Pavlovčana, dobitnik je najvišega priznanja Obrtničke komore Zagreb – “Zlatne statue s pisanim priznanjem”, a Dražen Pavek, ugostitelj iz Pisarovine, dobio je “Zlatnu diplomu” Obrtničke komore Zagreb.

Za postignute uspjehe u obrtništvu, oni su nagrađeni jučer na svečanosti obilježavanja Dana Obrtničke komore Zagreb, na kojoj se tradicionalno dodijeljuju nagrade i priznanja uglednim i uspješnim obrtnicima i institucijama. Najviše komorsko priznanje “Zlatnu Statutu Obrtničke komore Zagreb s pisanim priznanjem“, koja se dodjeljuje za postignute značajne poslovne rezultate u obrtu, očuvanje i unaprjeđenje vještina i znanja deficitarnih, umjetničkih i tradicijskih obrta, izniman doprinos u razvoju obrtničkog sustava i promidžbu obrtništva – uručeno je poznatom jaskanskom vinaru Zdenku Šemberu, kao uglednom, uspješnom i časnom obrtniku, postignute značajne poslovne rezultate u obrtu, inovacije i očuvanje obiteljske tradicije.

Za to visoko priznanje, Šembera je predložio Upravni odbor Udruženja obrtnika Jastrebarsko, koji je kandidirao i Dražena Pveka za “Zlatnu diplomu Obrtničke komore Zagreb” za uspješan dugogodišnji rad, promidžbu obrtništva i razvoj komorskog sustava.

Svojim 30-godišnjim radom, znanjem i zalaganjem, ovaj vlasnik ugostiteljskog obrta iz Pisarovine, postigao je značajne poslovne rezultate, te svojim djelovanjem dao značajan doprinos razvoju i promicanju obrta i obrtništva u cjelini.

Jučerašnjoj svečanosti i dodjeli priznanja povodom 24. Dana Obrtničke komore Zagreb, nazočili su i predstavnici jaskanskog Udruženja obrtnika Stipe Bučar i Monika Čunko, te ravnateljica Srednje škole Jastrebarsko Đurđica Lončarić, kao i supruge nagrađenih: Ivanka Šember i Marijana Pavek.

 

Svečanoj sjednici Skupštine Obrtničke komore Zagreb, uz ostale, prisustvovali su i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan. Županiji je, naime, za značajan doprinos razvoju, zaštiti i promicanju obrtništva, uručen Zlatni krug Obrtničke komore Zagreb s pisanim priznanjem.

foto, Udruženje obrtnika Jastrebarsko / Zagrebačka županija:

Povezane vijesti

Back to top button