SportVijesti

Ženska ekipa STK Jaska u derbiju savladala riječki Kvarner

Ženska seniorska ekipa stolnoteniskog kluba Jaska u nastavku 1. Hrvatske stolnoteniske lige na svom je terenu ugostila ekipe STK Jadran iz Poreča, te u derbiju kola STK Kvarner iz Rijeke. U susretu s Jadranom domaća ekipa igrajući u sastavu Sara Sušac, Victoria Pustaj i Martina Jukić bila je vrlo uvjerljiva, svladavši vrlo dobre gošće iz Poreča sa 4:1. U drugom susretu Jaskanke su s visokih 4:1 pobijedile ambiciozni STK Kvarner u velikom derbiju nakon dugotrajne i izjednačene borbe što ne sugerira krajnji rezultat.

S obzirom na okolnosti susreti su igrani prema COVID-19 protokolu koji uvjetuje igranje bez prisustva gledatelja pa ljubitelji ovog atraktivnog sporta imaju za čime žaliti. Igra obje ekipe u derbiju bila je na izrazito visokom nivou, a posebno je ugodno bilo vidjeti u seniorskoj konkurenciji dvije ponajveće hrvatske stolnoteniske nade, kadetsku reprezentativku Senu Smailji iz STK Kvarner te mlađu kadetkinju Victoriu Pustaj iz domaće ekipe. Tome svakako treba dodati i nastupe legendarne stolnotenisačice Branke Batinić u redovima STK Kvarner od koje sve mlade igračice imaju što naučiti.

S ovim važnim pobjedama STK Jaska se našla na samom vrhu poretka lige. Nakon tri odigrana kola, uz jaskansku, jedina neporažena ekipa je STK Zagreb a međusobni susret slijedi već u slijedećem kolu.

Sličan sadržaj

Back to top button