Jaska i okolicaVijesti

“ŽIsVI KAZALIŠTE” | Počinje šesto izdanje festivala “Život i smijeh”

Danas počinje šesti po redu festival “Život i smijeh” kojeg organizira Gradsko kazalište Jastrebarsko. Ovogodišnji moto festivala je “ŽIsVI KAZALIŠTE”, a sudeći prema dosadašnjoj posjećenosti, nema sumnje da će Jastrebarsko tijekom dva vikenda uistinu i živjeti sa svojim kazalištem.

U programu će se naći za svakoga ponešto, uključujući i dvije predstave u izvedbi starijeg i mlađeg ansambla Gradskog kazališta Jastrebarsko. Upravo će seniori GKJ-a večeras, 25. svibnja otvoriti ovogodišnji festival premijerom predstave “Balkanski špijun”, a predstava će tijekom festivala biti odigrana još jednom, 30. svibnja.

Mladež jaskanskog kazališta tijekom ŽIS-a će odigrati svoju novu, ali već nagrađivanu predstavu “I neka vam loptice uvijek budu naklonjene”, koja je na rasporedu 29. svibnja.

Ove je godine pripremljen i niz gostovanja zanimljivih predstava. Tako će 28. svibnja u Domu kulture nastupiti Kerekesh teatar sa predstavom “Krtice”, 31. svibnja u Jasku dolazi Teatar Exit s predstavom “Shakespeare na exit”, 1. lipnja će bez sumnje svojim stand up nastupom publiku razgaliti Zlatan Zuhrić “Zuhra”, dok će festival 2. lipnja zatvoriti Satiričko kazalište Kerempuh koje na festival stiže prvi put i to predstavom “Traži se novi suprug”.

Organizatori nisu zaboravili na naše najmlađe sugrađane, za koje će 1. lipnja nastupiti Laboratorij zabave i izvesti svoju predstavu “Zviždostrašni div”. Ta predstava će biti održana u 10 sati ujutro, dok sve ostale predstave počinju u 20 sati, na pozornici jaskanskog Doma kulture.

Ulaznice se mogu nabaviti u caffe baru “Kino” po cijeni za večernje predstave 20 kuna, dok je za dječju predstavu cijena ulaznice 10 kuna.

Predstavljanje festivala i već tradicionalna prodaja ulaznica i promo materijala bit će održana danas u prijepodnevnim satima na već poznatoj lokaciji, ispred jaskanske pošte. Kao i dosadašnjih godina, prihod će biti namijenjen u humanitarne svrhe. Dosadašnjom organizacijom Festivala, GKJ je osiguralo stipendije za osmero srednjoškolaca, ali i realiziralo održavanje besplatnih glumačkih radionica za našu mladež.

Festival “Život i smijeh” iz godine u godinu podupiru Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko, a u realizaciji pomažu gradska Turistička zajednica, Centar za kulturu Jastrebarsko, županijski i gradski Savjeti mladih, te sponzori i medijski pokrovitelji među kojima je i Radio Jaska.

ŽIsVI KAZALIŠTE!

Zašto festival 'Život i smijeh'?

Iako mnoge osobe kazalište i kazališne predstave asociraju na smijeh i dobru zabavu, nama koji u njemu i za njega „živimo“ kazalište je mnogo više!

I baš zato smo bili dužni, kao simbol i perjanica povijesti, kulture i umjetnosti grada Jastrebarskog, kao njegova najveća kulturna udruga koja počiva na zasadama vjere, nade i ljubavi te kao udruga koja stvara i djeluje na načelima zajedništva, prijateljstva i tolerancije na dostojan način obilježiti prerani odlazak jednog od naših najvećih talenata. Mladen Pavlić “Žis” bio je mladi glumac koji je na svakom koraku širio veselje, smijeh i optimizam i upravo takvu manifestaciju organiziramo u našem gradu, na području naše županije, svake godine u lipnju.

Glavna obilježja festivala leže u njegovanju vjere, nade i ljubavi, stvaranju zajedništva, prijateljstva i tolerancije, dok dodanu vrijednost projekta, naglasak na socijalnu komponentu, te različitost od ostalih projekata predstavlja humanitarni karakter projekta koji se očituje i kroz stipendiranje nadarenih učenika srednje škole Jastrebarsko.

 

Pretraži po oznakama

Slična tema:

Back to top button
Close