Jaska i okolicaVijesti

U nedjelju Plešivičko Martinje kao završna svečanost “Plešivačke vinske biskupije”

Znaš kaj ti bum rekel | Milan Ivančić i Petar Kunović

Udruga za promicanje održivog razvoja ruralnih područja “Ruralno srce Plešivice” organizira ove nedjelje 10. studenoga Plešivičko martinje kao završnu svečanost “Plešivačke vinske biskupije”.

Prigodni program će se održati u nedjelju od 18 h u domu DVD-a na Plešivici. O povijesti Martinja u ovom kraju svi posjetitelji će moći više čuti od Milana Ivančića i Perice Kunovića koji će i predvoditi vinsku mešu s krštenjem mošta uz pomoć njihovih kolega iz, kako kažu, cijelog Zagrebačkog vinodekanata.

Ulaz na nedjeljno plešivičko Martinje je slobodan, a organizatori najavljuju da će počastiti sve prisutne. Inače ova martinjska svečanost upriličuje se povodom 55. obljetnice održavanja organiziranog krštenja mošta na Plešivici te velikog jubileja vinskih biškupa Ivančića i Kunovića koji taj ceremonijal obavljaju već punih 40 godina.

Upravo povodom Martinja, u zadnjoj emisiji ‘Znaš kaj ti bum rekel’ kod Zdenka Vukovića Cene, gostovali su prvi biškup vinske cirkve u Hrvata – Milan Mile Ivančić i njegov kapelan Fra Pere Perica Kunović – prvi maneken plešivačkog portugisca.

Sličan sadržaj

Back to top button